Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Consumentenrechten

Test Aankoop v. Ryanair : al meer dan 1.000 inschrijvingen

08 aug 2019

Sinds de lancering van de class action van consumentenorganisatie Test Aankoop tegen Ryanair, meldden zich al 1.040 mensen op de website van de verbruikersorganisatie. Aanleiding van de rechtzaak is de beslissing van Ryanair om geen schadevergoedingen toe te kennen aan de passagiers die vorige zomer het slachtoffer zijn geworden van stakingen van het eigen personeel van de lagekostenmaatschappij. Op 13 september vindt een eerste, inleidende zitting plaats, in de zaak. Gedupeerde personen kunnen zich nog steeds registreren op www.testaankoop.be/actieryanair.

Herhaalde stakingen

Een groot sociaal conflict lag bij Ryanair in de zomer van 2018 in verschillende Europese landen, waaronder België, lag aan de basis van de zoveelste nieuwe stakingsgolf.  Als gevolg hiervan werden tal van vluchten van en naar België op 25 en 26 juli 2018, 10 augustus 2018 en 28 september 2018 geannuleerd of vertraagd.  Volgens de informatie waarover Test Aankoop beschikt zouden ongeveer 172 vluchten zijn getroffen door deze annuleringen en vertragingen.

 

Ryanair weigert schadevergoeding te betalen

Hoewel de Europese regelgeving en jurisprudentie een schadevergoeding voorzien voor passagiers die worden getroffen door vertragingen en annuleringen in geval van een personeelsstaking bij de luchtvaartmaatschappij, blijft Ryanair weigeren deze regels na te leven. Dit is de reden waarom Test Aankoop eind augustus 2018 verschillende procedures voor het Vredegerecht van Zaventem en Charleroi had ingeleid.

 

Class action : al meer dan 1000 inschrijvingen

Gezien het feit dat de individuele procedures langer duurden dan verwacht en wij willen dat alle door de stakingen getroffen passagiers schadeloos worden gesteld, hebben we in juli een collectieve vordering aangespannen bij de Brusselse ondernemingsrechtbank. De eerste inleidende zitting waarbij de agenda van de procedure zal worden bepaald, ligt vast op 13 september aanstaande”, aldus Simon November, woordvoerder van Test Aankoop. Iedereen die schade heeft geleden door de stakingen bij Ryanair en die op de hoogte wenst te blijven van de volgende stappen kan zich nog steeds registreren op www.testaankoop.be/actieryanair.

Server Error
Server Error