Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Energie

Test Aankoop lanceert Gaele: de gratis switch voor de toekomst...

17 mei 2018

Gaele helpt Belg gratis en zonder zorgen aan beste gas- en elektriciteitsprijs

Met het online platform Gaele helpt Test Aankoop consumenten om in enkele simpele muisklikken voor altijd verlost zijn van de opvolging van hun energiedossier. Dat is nodig, want hoewel Belgen vrij hun energieleverancier kunnen kiezen, veranderde een op de drie consumenten nog nooit van energieleverancier. Opmerkelijk, want een gemiddeld gezin kan volgens onderzoek van Test Aankoop of volgens de V-test van de VREG tot wel 250 euro per jaar besparen. Toch blijkt het voor veel consumenten nog te complex om uit te dokteren welk tarief het voordeligste is en kijkt men op tegen de administratie die daarmee gepaard gaat. Daar biedt Gaele nu een eenvoudig antwoord op en dit  zonder kosten voor de consument.

www.testaankoop.be/gaele

www.gaele.be

Weinig mobiliteit op de energiemarkt

Hoewel consumenten al meer dan tien jaar kunnen kiezen bij welke energieleverancier ze klant zijn, is vandaag een derde van alle consumenten nog nooit van energieleverancier veranderd. 1 op de 5 gezinnen heeft zelfs geen interesse om op zoek te gaan naar informatie over de energiemarkt en bekijkt zijn energiefactuur niet of nauwelijks en betaalt dus ‘blind’. Dat blijkt uit de officiële cijfers van alle regulatoren.

Zowel voor wat betreft de elektriciteits- als de gasmarkt, zijn de drie regio’s bovendien voor 75% in handen van 3 bedrijven. Een bijkomend bewijs van de gebrekkige marktwerking vandaag.

Gaele

Test Aankoop wil de consument daarom nog meer sensibiliseren en mobiliseren. Een grote groep consumenten is vandaag niet van plan om van leverancier te veranderen. Ze vinden de administratie errond te omslachtig, de tariefplannen te ondoorzichtig en de markt te complex. Daar wil Test Aankoop nu op een hele eenvoudige manier komaf mee maken.

Vandaag zijn er 8 miljoen EAN-nummers voor gas of elektriciteit op de Belgische markt, en er een twintigtal energiespelers actief op die markt. Die hebben allemaal een hele waaier aan tariefplannen. “Je zou dus verwachten dat de consument meer zou kunnen profiteren van dat ruime aanbod, maar niets is minder waar. Een op vijf Belgen heeft gewoon geen interesse om nog maar op zoek te gaan naar informatie over de mogelijkheden op de energiemarkt. Te moeilijk, te complex, niet transparant, veel onduidelijkheden voor een leek. Dus kiest men voor de zekerheid van de leverancier waar men al sinds jaar en dag klant is. De enige die daarbij wint, is die energieleverancier”, zegt Simon November van Test Aankoop.

Daarom bouwde de consumentenorganisatie samen met onafhankelijke energie-expert ENBRO (van ENergy BROker, een Belgisch bedrijf dat vandaag al meer dan 46.000 bedrijven begeleidt) een digitaal platform, ‘GAELE’, wat staat voor GAs en ELEktriciteit. (www.testaankoop.be/gaele),  dat de consument helpt om veel makkelijker, veel transparanter en vooral zonder de bijhorende administratieve papierwinkel van energieleverancier te wisselen. Een platform dat dus niet alleen permanent ontzorgt, maar ook steeds voor marktconforme prijzen zorgt en bovendien gratis is voor de Belgische consument. Het platform wordt gefinancierd met de vergoeding die de energieleverancier iedere maand opnieuw aan GAELE betaalt per EAN-nummer dat ze beheert. Omdat GAELE onafhankelijk is, is de vergoeding voor iedere leverancier dezelfde.

“Bij alles wat we doen, doen we beroep op een expert. Iemand die we inschakelen om ons het beste advies te geven. Zoals een immo-makelaar, boekhouder, bankier, of verzekeringsmakelaar. Dat is ook de rol van GAELE: zij gaat voor de consument de beste oplossing zoeken voor zijn energiebehoefte. We weten dat de consument wil kunnen profiteren van de best mogelijke energiecontracten, zonder daarvoor veel moeite te willen doen. Alles zelf uitpluizen is voor velen geen optie. Dus zoeken ze iemand die ze vertrouwen en die het hele proces uit handen neemt. GAELE wordt je persoonlijke energiemakelaar.”, zegt Luc Demeyere, Gedelegeerd Bestuurder van ENBRO.

Server Error
Server Error