Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Energie

Test-Aankoop lanceert haar derde groepsaankoop voor zonnepanelen!

31 mei 2017

De voorbije twee jaar hebben meer dan 2 500 consumenten zonnepanelen geplaatst via Test-Aankoop. Met haar derde groepsaankoop op rij zet de consumentenorganisatie opnieuw de geïnteresseerde consumenten aan om voor die vorm van hernieuwbare energie te kiezen. Intekenen om een vrijblijvende offerte te krijgen kan vanaf 1 juni tot en met 23 augustus. Nieuw dit jaar is het feit dat twee deelnemers aan de groepsaankoop hun installatie gratis zullen krijgen.  Meer info op www.mijnhernieuwbareenergie.be.

Inzetten op duurzame energie

Als belangrijkste doelstelling in het Klimaatakkoord van Parijs werd afgesproken om de temperatuurstijging ruim onder 2°C (t.o.v. de pre-industriële periode) te houden en een  beperking tot 1,5°C na te streven. Daarvoor moeten de globale emissies snel afnemen. Elke consument kan hiertoe bijdragen op diverse manieren. Van primordiaal belang om de doelstellingen te halen is het inzetten op hernieuwbare energie;  een goede zaak voor het klimaat, het milieu en onze energiefactuur.

 

De prijs van zonnepanelen vertoont immers een dalende trend en dit terwijl de technologie aan efficiëntie heeft gewonnen. Ondanks de nakende wijzigingen die er in de drie gewesten zijn aangekondigd, blijft het financieel rendement van een investering in zonnepanelen overeind. In gunstige omstandigheden kunnen de baten op 20 jaar zelfs oplopen tot 4 à 5 %. Hiervoor is het noodzakelijk dat de aankoop en de installatie van zonnepanelen aan een redelijke prijs kan gebeuren. Met de nieuwe groepsaankoop mikt Test-Aankoop niet alleen op een scherpe prijs, maar ook zullen twee deelnemers via een wedstrijd hun installatie zelfs gratis krijgen.

 

Vakkundige begeleiding

Het financiële aspect is één zaak, de keuze van een geschikte aannemer en installatie is een ander paar mouwen. Veel consumenten zien ertegenop om zelf op zoek te gaan naar de voordeligste aannemer en passende installatie. Met haar ervaring in dit soort van groepsaankopen wil Test-Aankoop de stap naar deze vorm van hernieuwbare energie voor iedereen toegankelijk maken door hen te helpen en te begeleiden bij elke stap in de procedure van bestek tot inschrijving.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het bestek, zonder kosten of verplichting, kan aangevraagd worden vanaf 1 juni.  De actie wordt afgesloten op 23 augustus.  Aan de hand van een veilingsysteem worden de installateurs geselecteerd die de beste prijs voorstellen.  Vervolgens worden zij in contact gebracht met de deelnemers aan de groepsaankoop. 

 

Aan de groepsaankoop, alsook de wedstrijd en de mogelijkheid om een gratis installatie te winnen, kan iedereen deelnemen die in België woonachtig is, lid of geen lid van Test-Aankoop.

 

Voor meer informatie over deze groepsaankoop zonnepanelen kan u terecht op www.mijnhernieuwbareenergie.be en via de Energielijn van Test-Aankoop 02 542 33 86.

Server Error
Server Error