Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Mobiliteit

Annuleringen #Ryanair : "Ryanair zorgt voor onaanvaardbare verwarring"

27 sep 2017

Een eerste golf van annuleringen, solden op bepaalde vluchten aan 10€, kortingsbonnen ter waarde van 80€ geldig op toekomstige vluchten, verontschuldigingen en beloftes, een tweede lijst van vluchten, een vandaag nieuwe aankondiging van annuleringen… en 600.000 radeloze en benadeelde passagiers.  Voor Test Aankoop is de verwarring compleet en totaal onaanvaardbaar.

Sinds het uitbreken van deze affaire, zit men bij Test Aankoop niet stil: meer dan 250 dossiers werden reeds geopend via het (nog steeds geopende) nummer 02/892 37 09.  De door de consumentenorganisatie gecreëerde Facebookgroep telt bovendien om en bij de 600 personen.

Opnieuw verwarring troef nadat Ryanair een gewijzigde lijst van geannuleerde vluchten publiceerde, maar nog meer nadat de maatschappij vandaag aan de passagiers een mail stuurde met een aanbod voor een korting van 80€ op een volgende vlucht, zeker nu blijkt dat een nieuwe golf van annuleringen is aangekondigd tot maart 2018.

Wat deze “bon” of “voucher” betreft, onderzoeken juristen van Test Aankoop momenteel de geldigheid van het aanbod en Test Aankoop roept dan ook op om wat te wachten alvorens hierop in te gaan.

Verwarrend of zelfs misleidend is trouwens ook de recente promotiecampagne waarbij bepaalde vluchten aan 10€ worden aangeboden.

De organisatie wil er de betrokken personen op wijzen dat zij recht hebben op een schadevergoedingen krachtens de Europese wetgeving en nodigt hen dan ook uit het formulier voor schadevergoeding in te vullen. 

Ingevuld en gescand, kunnen de betrokken personen het document vervolgens versturen naar serviceclient@ryanair.com of aangetekend versturen (Customer Service Department - PO Box 11451 – Swords - Co Dublin – Ireland).

 

Indien er, binnen de 6 weken, geen (bevredigend) antwoord volgt, vraagt de verbruikersorganisatie haar te contacteren via een webformulier dat momenteel wordt ontwikkeld.  Dit zal dan deel uitmaken van een juridisch dossier.

Server Error
Server Error