Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Verzekering en privacy

Test-Aankoop sleept drie verzekeraars voor rechter

03 mrt 2017

Consumentenorganisatie Test-Aankoop sleept de verzekeraars Axa, AG Insurance en Belfius voor de rechter omdat ze met hun medische vragenlijst de privacywetgeving schenden. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en L'Echo vrijdag. Volgens de wet mogen er enkel gegevens worden verzameld die noodzakelijk, relevant en niet-excessief zijn ten opzichte van het doel waarvoor ze zijn verzameld.

Test-Aankoop controleerde vorig jaar twaalf verzekeraars en ontdekte dat enkel Argenta geen vragen stelde die te vaag waren of een inbreuk zijn op de privacy. De andere elf kregen vorig jaar een ingebrekestelling.

Omdat daarop te weinig reactie kwam, gaat de consumentenorganisatie nu een stap verder. Op 20 februari werd een vordering tot staking ingediend tegen AXA bij de rechtbank van koophandel in Brussel. Belfius en AG Insurance worden eveneens voor de rechter gesleept.

"Die drie zijn de slechtste leerlingen van de klas en de grootste verzekeraars op de markt. Wij willen dat ze ermee stoppen en vragen van de rechtbank hen een dwangsom op te leggen als ze dat niet doen", zegt November. Een uitspraak wordt pas ten vroegste verwacht over een jaar.

 

Bron: Belga

Server Error
Server Error
Server Error