Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Veilige digitale omgeving

De geïntegreerde politie versterkt de campagne Cybersimple.be van Test-Aankoop en Google

21 jun 2017

In maart lanceerden Test-Aankoop en Google, ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Consumentrechten, de website www.cybersimpel.be om de Belgische consument te helpen bij het verbeteren van zijn online veiligheid. Nu heeft ook de geïntegreerde politie beslist in het project te stappen en al zijn expertise ter beschikking te stellen. 65% van de Belgen geeft immers aan weinig of niets af te weten van online beveiliging. Deze samenwerking wordt meteen concreet: met de vakantie in aantocht, publiceren de experts van Test-Aankoop en de geïntegreerde politie een hele reeks reistips. 

De Belg hecht belang aan online veiligheid

Onderzoek van GfK in opdracht van Google en Test-Aankoop bij 1009 internetgebruikers toont aan dat online veiligheid leeft in ons land: bijna 9 op de 10 surfers staat stil bij zijn online veiligheid. Dit lijkt normaal aangezien voor 61% van de Belgische internetgebruikers het internet essentieel is voor het werk en voor bijna de helft (49%) dit ook het geval is in zijn privéleven. Wie zijn internetgebruik toch beperkt, doet dat in de eerste plaats om sociale redenen, voornamelijk om niet al té veel tijd online te spenderen. Pas daarna volgen veiligheidsredenen.  

65% beseft dat het steeds moeilijker wordt om zichzelf te beschermen en 37% had al een negatieve ervaring, het merendeel onder hen als gevolg van een virus.

 

Cybersimple.be : geniet in alle veiligheid van de voordelen van het internet

Het doel van de website cybersimpel.be, een initiatief van Test-Aankoop en Google, is om uit te groeien tot hét referentieplatform inzake cyberveiligheid.  De internetgebruikers kunnen er terecht voor een hele reeks eenvoudige en praktische tips om hun online veiligheid te verbeteren: hoe beschermt men zijn kinderen, zijn verbindingen, zijn account, zijn apparaten, zijn transacties, enz.  Bovendien kreeg de website de steun van minister Alexander De Croo, bevoegd voor Digitale Agenda, en belangrijke spelers zoals Child Focus, Digital Belgium, het Centrum voor Cybersecurity België en het Europees Centrum voor de Consument.

De geïntegreerde politie draagt zijn steentje bij met zijn expertise

Test-Aankoop en Google zijn verheugd een nieuwe belangrijke partner voor cybersimpel.be te mogen verwelkomen.

 

Voor Ivo Mechels, CEO van Test-Aankoop “zorgt de deelname van de geïntegreerde politie voor nog meer expertise dan diegene die we reeds intern hebben opgebouwd om de consument te beschermen tegen de gevaren van het internet. Wij verheugen ons over deze samenwerking die van de website cybersimpel.be dé referentie inzake online veiligheid voor particulieren moet maken.

 

Thierry Geerts, Country Director voor Google in België: “Het internet biedt veel opportuniteiten op maatschappelijk, economisch en persoonlijk vlak. We vinden het belangrijk dat alle internetgebruikers in België deze kansen grijpen, op een veilige manier. Daarom is het belangrijk dat dit initiatief ook door de geïntegreerde politie wordt ondersteund, kwestie van iedereen aan te moedigen om te ontdekken hoe hij/zij zich beter kan beschermen en op een verantwoorde manier online kan gaan.”

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda: “Om te kunnen groeien heeft de digitale economie vertrouwen en veiligheid nodig. Hiervoor volstaat het niet om enkel illegale praktijken aan te pakken. Ook online gebruikers moeten zelf goed de do’s en don’ts kennen zodat ze zichzelf kunnen beschermen. Iedereen weet dat je in de fysieke wereld je voordeur beter op slot doet, maar hoe je dat in de online wereld doet, is voor veel mensen nog niet altijd duidelijk. De tool van Google en Test-Aankoop is een welkom initiatief waarmee je jezelf kan testen en een duidelijk overzicht krijgt van de basis beschermingsmaatregelen die je best neemt om veilig online te gaan.”

Olivier Bogaert, Commissaris bij de Computer Crime Unit in Brussel, licht toe : “Net zoals de politie al jaren raad geeft als het gaat over verkeersveiligheid, moeten we qua preventie en informatie nu ook actief zijn in het digitale domein dat onmisbaar is geworden op zowel professioneel als privé vlak. Deze samenwerking laat ons toe ervaringen uit te wisselen voor een betere veiligheid voor alle burgers.

Nieuwe tips voor op reis

Met de vakantie in aantocht, publiceerden de experts van Test-Aankoop en de geïntegreerde politie een reeks tips voor op reis. Deze kan u ontdekken op www.cybersimpel.be

Server Error
Server Error