Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Publicaties over Telecommunicatie

Consument vraagt telecom-innovatie en krijgt prijsverhogingen

01 aug 2019

De voorkeuren van de consument op het vlak van internetgebruik en telefonie veranderen in sneltempo. Operatoren zien dat gebeuren en reageren met klassieke prijsverhogingen voor bundelpaketten, een strategie om deels retentie te garanderen. De stappen naar meer concurrentie op het vlak van lichtere bundelpaketten met enkel snel internet en mobiele telefonie laten op zich wachten.

Bellen, surfen en tv-kijken wordt weer duurder

04 jun 2019

Test Aankoop lanceert oproep naar toekomstige regering om de markt te activeren

Er zijn nog zekerheden in het leven: net zoals de zomer die voor de deur staat, kondigt telecomoperator Telenet opnieuw een prijsverhoging aan. Dit terwijl de vorige prijsverhoging van de Vlaamse kabeloperator nog maar van 23 juli 2018 dateert. Nu beslist Telenet om vanaf 4 augustus de prijs voor quasi al haar abonnementen te verhogen. Volgens Telenet zelf om te inflatie te volgen, voor Test Aankoop het zoveelste signaal dat er dringend werk moet gemaakt worden van meer concurrentie op de markt.

Radio zonder klank: DAB+ zal talloze radio’s onbruikbaar maken

21 mrt 2019

Het is bijna gedaan met het FM-signaal; alle radio’s die nog uitsluitend FM ontvangen zullen binnenkort tot afval worden herleid. Dat is het gevolg van de overgang naar het DAB+-signaal, een project van de Vlaamse regering. Het feit dat er nu nog radiotoestellen worden verkocht die louter en alleen een FM-functie hebben om deze dan binnen drie à vier jaar naar het containerpark te brengen, is onaanvaardbaar, zegt Test Aankoop. Voor de consumentenorganisatie is de overgang naar DAB+ een ingrijpende beslissing waarvoor een voldoende lange overgangsperiode moet bestaan. Eerst en vooral moeten FM-radio’s uit de handel genomen worden en nadien moet er een transitieperiode van 10 jaar komen om de bestaande FM-radiotoestellen uit te faseren, stelt de consumentenorganisatie.

40 000 consumenten testten internetsnelheid via module Test Aankoop

02 jul 2018

Na zo’n drie maanden testen, hebben bijna 40 000 gebruikers hun internetsnelheid vergeleken met wat hen werd beloofd door de operator via de internetspeed-module van consumentenorganisatie Test Aankoop. 65% van de gebruikers behaalden minstens één keer een resultaat dat onder de 50 % van hun theoretisch beloofde internetsnelheid ligt. Niet zelden omdat ze via wifi surfen. Een groot aantal consumenten kreeg ook een migratie naar een betere technologie van de operator na het doen van de speedtest.

Enkel een 4de mobiele netwerkoperator staat niet garant voor lagere prijzen

13 jun 2018

Reactie van Test Aankoop naar aanleiding van het initiatief van Minister van Telecom Alexander De Croo om vanaf 2019 een vierde mobiele operator toe te laten op de Belgische markt.

Internet speedtest van Test Aankoop groot succes

07 jun 2018

Na zo'n twee maanden testen, hebben bijna 32 000 gebruikers hun internetsnelheid vergeleken met wat hen werd beloofd door de operator via de internet speedmodule van consumentenorganisatie Test Aankoop. Twee op de drie gebruikers behaalden minstens één keer een resultaat dat onder de 50 % van hun theoretisch beloofde internetsnelheid ligt, niet zelden omdat ze via wifi surfen. Een groot aantal consumenten kreeg ook een migratie naar een betere technologie van de operator na het doen van de speedtest.

Internetspeedtest van Test Aankoop groot succes

26 apr 2018

Na net geen maand testen, hebben reeds 18185 gebruikers hun theoretisch beloofde internetsnelheid van hun operator vergeleken met hun behaalde resultaat via de internetspeedtest van Test Aankoop. Uit die resultaten blijkt dat 6 op 10 gebruikers minstens één keer een resultaat behaalden dat onder de 50% van hun theoretisch beloofde internetsnelheid ligt.

Doe de test via www.internetspeed.be.

Test-Aankoop en telecomoperatoren samen voor een optimale internetervaring

28 mrt 2018

                     

      

Omdat zowel Test-Aankoop als de internetproviders belang hechten aan een goede customer experience inzake internet, heeft de consumentenorganisatie, in navolging van een eerdere internetspeedcampagne in 2015, een samenwerking op poten gezet met de vijf grootste operatoren: Orange, Proximus, Scarlet, Telenet en VOO. Test-Aankoop biedt consumenten een online speedtest aan om te meten wat het verschil is tussen hun theoretische en hun door de test gemeten internetsnelheid. Leden van Test Aankoop krijgen indien nodig gepersonaliseerde informatie en bijstand van de internetproviders, om zo tot een optimale internetervaring te komen.

Doe de test op www.internetspeed.be

Reeds 1000 Proximus-klanten meldden zich bij de rechtbank in decoder affaire

02 mrt 2018

In de class action procedure van Test Aankoop tegen Proximus hebben tot nu zo’n 1000 consumenten zich kenbaar gemaakt bij de griffie van het Hof van Beroep. De consumentenorganisatie roept gedupeerde klanten die in de periode 2008-2013 een V3 decoder hebben gekocht en die in het voorjaar van 2016 zijn ingegaan op het voorstel van Proximus om een nieuwe decoder te huren, op om zich te melden. “Zo’n 30 000 klanten zijn hier benadeeld. Je melden via een gewone brief naar de griffie is de enige manier om compensatie te kunnen krijgen”, klinkt het bij Test Aankoop.

Mobiel surfen: de échte snelheid en kwaliteit per operator

27 sep 2017

Bij de 3 grote operatoren, Proximus, Orange en Telenet-Base, ging de mobielnetwerkkwaliteit er de laatste jaren flink op vooruit. De metingen die Test Aankoop met behulp van zijn gratis app BeCover+ uitvoert, leggen wel nog grote verschillen tussen die operatoren bloot. Voor de consument die in een bepaalde zone op zoek is naar de operator met de beste netwerkdekking, is dat een grote hulp. In het algemeen komt Proximus als winnaar uit de bus – hij is het allerbest in het Brussels Gewest –, de rode lantaarn is voor Orange – die met name een bodemscore haalt in de provincie Luxemburg.

Server Error