Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Publicaties over Veiligheid van producten en diensten

Geen enkele shampoo herstelt beschadigd haar

26 mrt 2019

Test Aankoop onderzocht 14 herstellende, repair shampoos die er prat op gaan beschadigd haar ook effectief te herstellen.  Ook twee normale shampoos werden onder de loep genomen.

Lippenbalsems: 15 van 21 producten met mogelijk schadelijke stoffen

28 jan 2019

Een groot deel van de lippenbalsems die zich op kinderen en jonge adolescenten richten en die in België te verkrijgen zijn, bevatten mogelijke schadelijke stoffen die van minerale olie afkomstig zijn, dat blijkt uit een onderzoek van Test Aankoop. Het feit dat kinderen de producten als snoepgoed of speelgoed kunnen aanzien, houdt risico’s in, zegt het onderzoek. De consumentenorganisatie vraagt dan ook strenge normen met betrekking tot deze stoffen en schrijft hiervoor de FOD Volksgezondheid en minister De Block aan.

 

Alle resultaten op www.testaankoop.be/vergelijklippenbalsem

Test Aankoop vraagt nieuwe veiligheidsnorm voor fietshelmen

26 jun 2018

Al meer dan twintig jaar bestaat er een Europese norm voor de veiligheid en de kwaliteit van fietshelmen. Toch toont onderzoek van Test Aankoop aan dat maar liefst 13 van de 22 helmen voor volwassenen en 2 van de 12 kinderhelmen een hoog risico op een letsel met zich meebrengen. De consumentenorganisatie vraagt de Europese Commissie om dringend werk te maken van een herziening.

Speelgoedslijm : opgelet voor toxische bestanddelen!

16 mei 2018

De Spaanse en Italiaanse zusterorganisaties van Test Aankoop heeft in speelslijm een chemisch bestanddeel teruggevonden dat in geval van gebruik in grote hoeveelheden giftig blijkt te zijn.  Deze producten zijn ook in België beschikbaar via websites zoals Amazon.  Daarom heeft Test Aankoop de FOD Volksgezondheid en de FOD Economie aangeschreven met de vraag de gelijkvormigheid van de andere op de Belgische markt aanwezige producten te controleren.

Test Aankoop waarschuwt voor broodroosters met elektrocutiegevaar

25 apr 2018

Test Aankoop test jaarlijks honderden producten.  Het nut van deze tests hoeft niet meer te worden bewezen.  Een consument kan zich individueel baseren op labotests en op basis van beoordelingen kunnen deze worden genomineerd met de bekende labels “Beste koop”, “Beste van de test” of voordeligste keuze.  Minder gekend zijn de erg negatieve beoordelingen, bekend als “Niet Kopen”, waarbij wordt afgeraden een product te kopen omwille van elektrische en thermische veiligheidsproblemen!  Opnieuw bewijst Test Aankoop dat de door zijn leden gefinancierde tests (ook) in het belang zijn van iedereen.

Een laatste voorbeeld hiervan kwam aan het licht naar aanleiding van een vergelijkende test van 15 broodroosters, waarbij Test Aankoop vaststelde dat twee toestellen een reëel gevaar voor elektrocutie inhielden.

Opgelet voor goedkope USB-laders: problemen in de helft van de gevallen!

22 feb 2018

We namen 51 USB-laders onder de loep.  En de resultaten bleken ronduit dramatisch want in maar liefst 1 op de 2 gevallen werden veiligheidsproblemen vastgesteld.  Ze voldoen niet aan de veiligheidsnormen en de autoriteiten moeten dan ook maatregelen nemen om de consument te beschermen tegen bijvoorbeeld brand en elektrocutie.  De minister van Consumentenzaken en zijn administratie die toeziet op de veiligheid werden ingelicht.

Houtkachels: de door Test Aankoop gevraagde opkuis is begonnen!

09 nov 2017

Test Aankoop realiseert geregeld onderzoeken naar het rendement, de veiligheid en de vervuiling van pelletkachels.  Reeds in 2015 trok de organisatie aan de alarmbel en bezorgde de bevoegde instanties een lijst van problemen en niet-conforme merken.  Vandaag is Test Aankoop verheugd te mogen vaststellen dat controles op houtkachels plaatsvinden, hoewel er nog steeds sprake is van gebreken gezien het feit dat er nog geen sprake is van een globale aanpak (veiligheid, vervuiling, rendement,…)

Betalen zonder contact maar niet zonder gevaar

03 nov 2017

De afgelopen weken kreeg de nieuwe trend van contactloos betalen steeds meer aandacht via de media. Test Aankoop deed daarom een onderzoek naar de veiligheid van betalingen zonder contact met de bankkaart. Wat bleek ? Het is erg makkelijk voor iemand met slechte bedoelingen om bedragen tot 25 € afhandig te maken. De consumentenorganisatie heeft ook een aantal beschermende kaarthouders getest. Allemaal doorstonden ze de test !

Consumenten kunnen gratis een kaarthoesje bekomen via

www.test-aankoop.be/hoesje

 

Smartwatches voor kinderen: #WatchOut !

18 okt 2017

Smartwatches voor kinderen die ook over een GPS-tracker beschikken zijn een groeiende business. Ook in België. Uit een test van enkele van deze kinderhorloges door de Noorse consumentenorganisatie Forbrukerradet blijkt evenwel dat  deze een loopje nemen met de privacy van de kinderen, niet alleen een vals gevoel van veiligheid creëren maar bovenal ook echt onveilig zijn. Het is duidelijk: deze smartwatches met GPS-tracker horen niet thuis in de winkel of webshop en al helemaal niet om de pols van kinderen! Test Aankoop vraagt de FOD Economie en de Privacycommissie dan ook om onmiddellijk op te treden.

 

#EURONCAP2025

12 sep 2017

Euro NCAP, de partnerorganisatie van Test Aankoop die de veiligheid van auto’s test, viert zijn twintigste verjaardag.  20 jaar van vooruitgang en toekomst voor de veiligheid van passagiers, jong en minder jong, voetgangers en fietsers...

Server Error