Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Publicaties over Energie

Word klant en ontvang tot 100 euro ; verkoopspraktijken Luminus blijken consumentenbedrog

19 dec 2019

“Word klant bij Luminus en shop voor 100 euro bij Mediamarkt”, met die actie probeert energieleverancier Luminus de laatste maanden klanten te werven in Mediamarkt-filialen overal in het land.  Dat dit niet altijd op een koosjere manier gebeurt, blijkt uit de verschillende klachten die Test Aankoop hier al over ontving. Met een verborgen camera – onderzoek, nam de consumentenorganisatie dan ook zelf de proef op de som en trachtte ze te achterhalen welke informatie aan de consument wordt gegeven door de verkopers die voor Luminus optreden. De resultaten waren ontstellend : niet alleen worden echte contracten voorgedaan als prijsoffertes maar ook worden er foute prijssimulaties of vergelijkingen gemaakt.

Inflatie en energiefactuur door het dak

03 okt 2018

Test Aankoop eist actie van de regering !

Het debat rond onze energieafhankelijkheid beheerst volop de actualiteit, het gevolg van een gebrek aan foute beslissingen van Engie, het FANC en het resultaat van het uitblijven van toekomstvisie op het vlak van energie vanwege onze overheden.  Bovendien noteren we een inflatie van 2,78%, het hoogste cijfer sinds oktober 2012. Grootste boosdoener hier opnieuw: de energieprijzen. In vergelijking met september 2017, loopt de elektriciteitsprijs voor een gemiddeld gezin op met €142 en de gasprijs met €246. Een bittere pil voor de consument. Test Aankoop vraagt aan de regering dringend werk te maken van maatregelen om de schok van de factuur te verzachten. Met nu al 1 op 5 gezinnen in energie-armoede meer dan ooit een noodzaak.

Licht uit, factuur aan

25 sep 2018

Nadat de elektriciteitsfactuur de voorbije jaren alleen maar is blijven stijgen door politieke beslissingen, is het nu de beurt aan de energiecomponent zelf om de hoogte in te gaan. Met nu al 1 of 5 gezinnen in energiearmoede, dreigt de situatie helemaal uit de hand lopen als de regering niet snel ingrijpt. Daarnaast dreigt nu door het uitstelgedrag van de regering ook nog eens het licht uit te gaan wanneer het weer tegenvalt in de maand november. Donkere tijden voor de consument vindt Test Aankoop.

Vaste vergoeding: de consument nog te veel gegijzeld!

19 sep 2018

reactie Test Aankoop Class action Consumentenombudsdienst

Vandaag werd duidelijk dat de Federale Ombudsdienst voor Energie zes leveranciers van energiecontracten voor de rechtbank zal dagen in een collectieve rechtsvordering omwille van het doorrekenen aan klanten van de forfaitaire vergoeding.

Digitale meter, dure verplichting.

14 jun 2018

Test Aankoop lanceert petitie tegen verplichte invoering van de slimme meter 

Vanaf 1 januari 2019 is het zover, dan zal de digitale meter weliswaar gefaseerd maar toch vooral verplicht worden ingevoerd. Wie weigert zal van het net worden afgesloten. Onaanvaardbaar, vindt consumentenorganisatie Test Aankoop dat van mening is dat de vrije keuze van de klant moet worden gerespecteerd. Te meer omdat een exacte raming van de kosten voor de consument ontbreekt. Het lijkt erop dat vooral de distributienetbeheerders en leveranciers zullen profiteren van de verplichte invoering en de consument de rekening zal betalen. Om zijn eisen kracht bij te zetten opent Test Aankoop een petitiepagina waar de consument zich kan verzetten tegen deze verplichte invoering: www.digitalemeterzonderkosten.be

Test Aankoop lanceert Gaele: de gratis switch voor de toekomst...

17 mei 2018

Gaele helpt Belg gratis en zonder zorgen aan beste gas- en elektriciteitsprijs

Met het online platform Gaele helpt Test Aankoop consumenten om in enkele simpele muisklikken voor altijd verlost zijn van de opvolging van hun energiedossier. Dat is nodig, want hoewel Belgen vrij hun energieleverancier kunnen kiezen, veranderde een op de drie consumenten nog nooit van energieleverancier. Opmerkelijk, want een gemiddeld gezin kan volgens onderzoek van Test Aankoop of volgens de V-test van de VREG tot wel 250 euro per jaar besparen. Toch blijkt het voor veel consumenten nog te complex om uit te dokteren welk tarief het voordeligste is en kijkt men op tegen de administratie die daarmee gepaard gaat. Daar biedt Gaele nu een eenvoudig antwoord op en dit  zonder kosten voor de consument.

www.testaankoop.be/gaele

www.gaele.be

Overstap van arm naar rijk: zonder kosten voor de consument…

26 feb 2018

Test Aankoop bevroeg de bevoegde instanties over de nog onduidelijke voorwaarden van de controle.  Test Aankoop pleit ervoor dat de consument wordt geïnformeerd over de betrokken toestellen en dat er geen onnodige kosten worden aangerekend.

Energiepact : TA vindt het een op papier ambitieus plan en wacht de concrete maatregelen af

13 dec 2017

In een context waarbij de elektriciteitsfactuur van een Belgisch gezin 40% hoger ligt dan het Europees gemiddelde, wacht de consument met ongeduld op de details van het energiepact en de impact die deze zullen hebben op de evolutie van hun energiefactuur.

Het standpunt van Test Aankoop inzake de overschakeling van arm naar rijk gas

27 nov 2017

Zowat 1,6 miljoen klanten zouden tussen 2018 en 2029 van arm naar rijk gas moeten overschakelen. De consumenten moeten daarbij laten nagaan of hun gastoestellen hiertoe geschikt zijn, volgens modaliteiten die ons niet altijd duidelijk lijken en gelinkt zijn aan de reglementering inzake de EPB-controles/onderhoud.

Server Error