Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Onze overwinningen

Wat Test Aankoop in 2019 voor u heeft bereikt!

13 dec 2019

De belangen van de consument, daar strijden we elke dag voor. Ook in 2019 boekten we,samen met jullie, enkele mooie overwinningen die wel degelijk een verschil maken.

De successen van Test Aankoop in 2018

29 mei 2019

Het jaar 2018 was een jaar waarin heel wat vooruitgang werd geboekt voor de consument en dat op tal van gebieden.

Zo zijn we er mee in geslaagd om de Nutri-Score in te voeren, het label dat de voedingswaarde-informatie van een levensmiddel in één oogopslag samenvat. Onze organisatie pleitte al jaren voor dit systeem.

Als belangrijkste consumentenorganisatie in België, heeft Test Aankoop ook bijna 2.500 consumenten bijgestaan die in verschillende zaken het slachtoffer werden van bedrog: het luierboxaanbod via Groupon, de cashback bij Samsung of d concerttickets die tegen hoge prijzen werden verkocht door doorverkoopsites.

Onze organisatie is ook zeer waakzaam geweest wat betreft voedseletiketten en heeft niet nagelaten de misleidende verpakkingen van Aubel, Colruyt, Canderel, Kellogg's, Colruyt, Canderel, Kellogg's, enz. aan de kaak te stellen en te doen wijzigen....

We hebben ook onze eisen voor toegankelijke gezondheidszorg en betaalbare geneesmiddelen aan het Parlement voorgelegd.  

Voor meer informatie over de geboekte vooruitgang in 2018 nodigen wij u uit om onze artikelen te lezen die in december 2018 werden gepubliceerd in onze magazines Test Aankoop en Test Gezond.

Positief tussenvonnis geveld in de class-action procedure van Test-Aankoop tegen VW en D'Ieteren

03 mrt 2017

Het eerste vonnis in het kader van de collectieve rechtsvordering die consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft ingesteld tegen VW is een feit. Op 27 februari verwierp de rechtbank van 1e aanleg van Brussel, volgend op de zitting van 31 januari, het verzoek van VW om de lijst van alle personen te communiceren die zich bij de consumentenorganisatie hadden aangesloten. De voorzitter was van oordeel dat dit rekwest niet pertinent was om de ontvankelijkheid van de zaak te beoordelen. Tijdens de volgende zitting op 24 april zal gepleit worden over de ontvankelijkheid.

Reizigers gecompenseerd door goede samenwerking tussen Test-Aankoop en TUI

01 mrt 2017

Door technische problemen had de geplande vlucht van december vorig jaar tussen Punta Cana en Brussel erg veel vertraging opgelopen met heel wat ongemak voor de passagiers tot gevolg. Tijdens constructieve gesprekken vinden consumentenorganisatie Test-Aankoop en touroperator TUI elkaar rond het thema van compensatie voor de geleden schade bij getroffen reizigers.

Geschillen en verhaal

Barrières voor rechtstoegang weggewerkt: Test-Aankoop laat wet op verhoging rolrechten vernietigen

10 feb 2017

Test-Aankoop reageert uiterst tevreden op de beslissing van het Grondwettelijk Hof om verschillende bepalingen te vernietigen van de wet van 2015 die de rolrechten hervormde. Een overwinning voor de rechtzoekende burger, zegt de consumentenorganisatie.

 

Reconstructie van de slag van Waterloo : Test-Aankoop en de organisatoren treffen een schikking

07 feb 2017

Weet u het nog, van 18 tot 21 juni 2015 hadden de feestelijkheden plaats naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de slag van Waterloo, een evenement dat meer dan 200.000 toeschouwers trok en globaal gesproken ook goed is verlopen.

 

Een aantal onder hen heeft echter niet kunnen genieten van het spektakel zoals eigenlijk gewild.  Na samen rond de tafel te hebben gezeten, hebben Test-Aankoop en de organisatoren van het evenement een schikking getroffen, waarmee de personen die zich hebben gericht tot de verbruikersorganisatie, zich akkoord verklaarden.

 

Geplande veroudering

Terapkapot.be : nog maar 2 maand oud en al 4200 meldingen ver

26 jan 2017

Terapkapot.be, de website  waarmee Test-Aankoop eind november 2016 mee uitpakte, bestaat twee maanden. Op die korte tijd werden bijna 4200 meldingen gedaan met betrekking tot consumentengoederen die niet de levensduur haalden die de consument ervan verwachtte. “Een onverhoopt succes”, klinkt het bij de consumentenorganisatie. Vooral niet naar behoren functionerende smartphones, printers en wasmachines blijken grote frustraties in de Belgische huishoudens. Na verschillende meldingen te hebben gekregen over een fabricagefout van een wasmachine van Samsung (WF 1124 ZAC), nam Test-Aankoop contact op met de fabrikant. Deze engageert zich om de eigenaars van deze machine te compenseren waar mogelijk. Een eerste overwinning van de consumentenorganisatie in de strijd voor duurzame(re) toestellen.

Camping ‘De Village’ : Sun Reizen en de Koninklijke Voetbalbond veroordeeld

23 dec 2016

Vandaag werd uitspraak gedaan in de strafzaak, waarin Test-Aankoop zich burgerlijke partij stelde in naam van meer dan 200 supporters.  Het vonnis is overduidelijk: zowel de Koninklijke Belgische Voetbalbond als Sun Reizen worden veroordeeld in hun hoedanigheid van reisorganisator.  Dit is ook wat het Openbaar Ministerie had gevorderd tijdens de zitting van 2 december.  Een mooie overwinning dus voor Test-Aankoop dat heel snel een nieuwe procedure zal starten voor de correctionele rechtbank om een schadevergoeding te bekomen voor de mensen die de consumentenorganisatie verdedigde.

 

Wat Test-Aankoop voor u bereikte in 2016!

13 dec 2016

Wij stonden in 2016 meerdere malen op de bres voor u. Het was ook nodig, want grote bedrijven en ondernemingen zoals de NMBS en verschillende telecomoperatoren probeerden u een oor aan te naaien. Dat was zonder ons gerekend. Een greep uit onze acties van 2016 waarmee we u voor erger behoedden.

 

Server Error