Server Error
Server Error
Server Error
Server Error
Server Error

Memoranda

Beleidsvoorstellen inzake betaalbaarheid en ontwikkeling van geneesmiddelen

04 feb 2019

Op 8 november 2018 organiseerden Kom op tegen Kanker, Test Aankoop en Dokters van de Wereld het symposium ‘betaalbaarheid en ontwikkeling van geneesmiddelen’. Met dit symposium vroegen we aandacht voor de ontsporende geneesmiddelenprijzen en de hoge medische noden. Dit maakt volgens ons een ander geneesmiddelenbeleid noodzakelijk.

We presenteerden op dit symposium een pakket van 10 beleidsvoorstellen. 

Hypothecair krediet

Wetsontwerp hypothecair krediet

09 mrt 2016

Voor heel wat mensen is het afsluiten van een hypothecair krediet de belangrijkste financiële beslissing van hun leven. Test-Aankoop verheugde zich dan ook over het wetsontwerp inzake hypotheekleningen dat enkele jaren geleden werd ingediend en dat tegemoetkwam aan een groot deel van de eisen die het al jaren stelt. Helaas werd dit wetsontwerp eind 2013 verworpen onder druk van de bankenwereld. 

Telecommunicatie

Te duur internet en televisie

23 mrt 2015

Internet en TV: de vaststellingen en 9 eisen van Test-Aankoop voor een markt met meer concurrentie, een verbetering van de rechten en het comfort van de gebruiker en beter aangepaste tarieven.

Telecommunicatie

De telecommarkt

10 mrt 2015

De 14 eisen van Test-Aankoop voor het behoud van het niveau van bescherming van de consumenten op een beter aangepaste telecommarkt.

Mobiliteit

Memorandum NMBS

12 feb 2015

Ter gelegenheid van de ontmoeting met de Minister van Mobiliteit, maakte Test-Aankoop zijn eisenpakket bekend voor een betere dienstverlening ten voordele van de reizigers van de NMBS.

Energie

Test-Aankoop vraagt positieve energie van de regering

12 feb 2015

Test-Aankoop vraagt de regering om positieve energie en stelt zes eisen voor om een nieuwe verhoging van de eindfactuur te vermijden.

Memorandum verkiezingen 2014

01 mei 2014

Met het oog op de komende verkiezingen van 25 mei, bundelt Test-Aankoop zijn eisen voor de komende legislatuur voor in zijn memorandum.

10 dossiers om op de politieke agenda te plaatsen in 2012

10 jun 2012

Ter gelegenheid van de wensen voor 2012 heeft Test-Aankoop aan verschillende federale minister een nota voorgesteld met daarin 10 dossiers die op de politieke agenda van de federale regering moeten geplaatst worden voor het einde van de huidige legislatuur.

Memorandum voor de federale verkiezingen op 13 juni 2010

13 jun 2010

In het licht van de federale verkiezingen van 2010, richt Test-Aankoop zich in zijn memorandum tot de toekomstige federale mandatarissen en ministers over tien punten aangaande consumentenbescherming. 

De 12 werken van toekomstige regionale en communautaire mandaten in 2009

10 jun 2009

De consumentenbescherming wordt geregeld door talloze reglementeringen, federaal maar ook regionaal of gewestelijk, gerelateerd aan onze medeburgers. Voor de regionale verkiezingen van 2009 formuleert Test-Aankoop zijn eisen onder de vorm van 12 werken die worden voorgesteld aan de toekomstige regionale of gewestelijke mandatarissen.

Server Error