Ontdek Testaankoop gezond nu 1 maand gratis
Afslankpillen zijn niet gevrijwaard van gesjoemel. Er worden steeds vaker frauduleuze en geheimzinn…
Hoewel marsepein het hele jaar door verkrijgbaar is, kent de verkoop een hoogtepunt rond sinterklaa…
Zonder kruiden en specerijen verliezen veel gerechten een deel van hun smaak. Vaak is het vooral ee…
Voedingssupplementen zouden onder meer de vitaliteit opkrikken of het immuunsysteem versterken. Maar is dit wel zo?
Als we de verpakkingen van voedingssupplementen mogen geloven, dan bieden deze niets dan voordelen. Maar zijn deze supplementen echt nodig? In ons dossier bekijken we de mogelijke voordelen, maar bel…
Eén of twee keer per week vis eten en kiezen voor een duurzame soort die bovendien rijk is aan omega 3-vetzuren is uitstekend voor de gezondheid. Wij helpen je om de juiste keuze te maken.
De ideale friet smaakt lekker, ziet er goed uit en is bereid met kwaliteitsvolle ingrediënten. Maar of het nu gaat om diepvriesfrieten om af te bakken in de friteuse of in de oven, of om voorgebakken…
We eten te weinig volkorenproducten, terwijl die nochtans goed zijn voor de gezondheid. Wie er genoeg van eet, verlaagt immers het risico van hart- en vaatziekten, bepaalde kankers en diabetes type 2…
Brood maakt waarschijnlijk deel uit van je dagelijkse voeding. En er is een veelvoud aan soorten brood. Dus waar hou je het best rekening mee bij je keuze? En is er een ingrediëntenlijst te vinden bi…
Zeevruchten zoals mosselen, (reuzen) garnalen en oesters zijn een ware delicatesse. Er veel geld tegenaan gooien om te genieten van een feestmaal is niet per se nodig. Zorgvuldig en met aandacht jouw…
Producten op basis van soja zijn uitgegroeid tot een populair alternatief voor vlees en voor melkproducten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat gezondheidsrisico’s niet volledig kunnen w…
Een keukenrobot die deeg kan kneden, een oven en een goed basisrecept, dat is alles wat je nodig hebt om je eigen brood te bakken. Heb je het recept onder de knie, dan kun je erop voortborduren met a…
Het is intussen al meermaals herhaald, maar hamsteren is ook tijdens deze coronacrisis niet nodig. En blijkt je favoriete product toch niet voorradig? Dan is dat misschien wel het ideale moment om ee…
Als je de reclame mag geloven zitten superfoods boordevol voedende bestanddelen en hebben ze een buitengewoon gunstig effect op de gezondheid. Wij nemen er 14 onder de loep.
Eet jij al elke dag een portie noten? Zo niet, hoog tijd om daar verandering in te brengen. De voordelen van noten op je gezondheid kunnen namelijk moeilijk onderschat worden. Door hun hoog vetgehalt…
Zijn er meer risico’s verbonden aan het zelf roken van zalm? Na onze testen zijn we overtuigd: het loont om eens zelfgerookte zalm op de feesttafel te zetten.
We zetten voor u de gezonde voordelen van deze groenten en fruit op een rij. Met recepten en video's.
Waarvoor staat de code die op een ei gestempeld wordt? Wat betekent de vermelding "extra vers"? Zijn de uitsparingen in de koelkastdeur echt wel zo geschikt om de eitjes in te bewaren? En wat te denk…
Supermarkten bieden dezer dagen een uitgebreid gamma aan paddenstoelen aan. Hoewel er vaak ook gedroogde en opgelegde exemplaren te vinden zijn, kiest u echter het best voor vers. Tijdens onze test t…
Met een elektrische waterkoker kunt u in een handomdraai een poedersoep, een oploskoffie of een lekker kopje thee bereiden. Bovendien is zo’n toestel ideaal om water aan de kook te brengen voor uw gr…
Tot een tiental jaar geleden was "aardappel" voor menig consument synoniem met Bintje. Ook vandaag blijft deze vrij bloemige aardappel de absolute koploper: hij is nog altijd goed voor een derde van …
Hoewel bijna het hele jaar door verkrijgbaar, zijn en blijven aardbeien het lekkerst - en het goedkoopst – in het echte aardbeienseizoen. De geur is betrouwbaarder als keuzecriterium dan de soort, de…
De dioxinecrisis van 1999 gaf een extra impuls aan een trend die al een tijdje merkbaar was: de heropleving van oude en de creatie van nieuwe kippencategorieën, die verondersteld worden van betere kw…
September en oktober markeren de aftrap van het Belgische perenseizoen. Hoewel de Conférence – koningin in onze streken – het hele jaar door verkrijgbaar is, is het net in dat seizoen dat we de meest…