Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Info

Het team van Test Gezond

09 oktober 2017
team gezond

09 oktober 2017

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud op deze website en in ons magazine Test Gezond? De onderzoekers van het "Health & Food"-team van Test Aankoop stellen zich voor. 

Het Test Gezond-team

Kathleen Bombaert

Katleen Bombaert (internationale handel - l'Ephec)
is marktonderzoeker. Haar interesses liggen voornamelijk op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn in het algemeen. Ze houdt van haar drie kinderen, lopen en reizen.

Stéphanie Bonnewyn

Stéphanie Bonnewyn (gediplomeerd diëtiste - Paul Lambin Instituut)
is onze expert gezonde voeding en sportvoeding. Ze werkt mee aan artikels, vult rubrieken en organiseert vergelijkende testen. Daarnaast heeft ze al meer dan 15 jaar haar eigen privé-praktijk.

Letizia Ceragioli

Letizia Ceragioli (grafisch ontwerper)
vult haar dagen met marktonderzoek en assisteert haar collega's bij vergelijkende testen. Haar opleiding als grafisch ontwerper laat haar toe om creatief te zijn in het dagelijkse leven. Haar interesses zijn voeding, het maken van jeugdillustraties, muziek en haar twee kinderen zien opgroeien.

Ralph Clinckers

Ralph Clinckers (apotheker, PhD - VUB)
is verantwoordelijke van het gezondheidsteam. Geïntrigeerd door het menselijke brein en innovatie. Hij houdt van koken, wandelen, fietsen en op citytrip gaan. Hij is ook verzot op zijn kinderen en (beach)volleybal.

Nathalie De Cock

Nathalie De Cock (doctor in de toegepaste biologische wetenschappen-UGent)
Nathalie is bio-ingenieur voedings- en levensmiddelen wetenschappen en heeft zich tijdens haar doctoraat verder gespecialiseerd in gezonde voeding. Persoonlijk is ze geboeid door koken en experimenteert meer dan graag om lekkere gezondere gerechten te maken. Ze houdt zich ook graag actief bezig en doet onder meer aan zwemmen, lopen, fietsen en skiën.

Katleen Dillen

Katleen Dillen (doctor in de biomedische wetenschappen – KU Leuven)
werkt als expert gezondheid mee aan artikels en beantwoordt vragen van lezers. Ingewikkelde wetenschappelijke informatie omzetten in duidelijke boodschappen die gemakkelijk te begrijpen zijn voor de lezer is haar missie. Geniet van hardlopen en bergsport samen met haar gezin.

Sigrid Lauryssen

Sigrid Lauryssen (industrieel ingenieur biotechnologie - Hogeschool Gent)
is teamverantwoordelijke op de afdeling voeding. Ze is overtuigd van de missie om consumenten te informeren en te stimuleren om gezond, veilig en duurzaam te eten.

Aan Lievens

Ann Lievens (apotheker - Universiteit Gent)
werkt al meer dan 15 jaar bij Test Aankoop. Zij is de drijvende kracht achter onze vergelijkende testen van verzorgingsproducten. Voordien werkte ze enkele jaren in verschillende apotheken. Naast het belang dat ze hecht aan gezondheid, geneeskunde en cosmetica, houdt ze ervan om tijd met haar familie door te brengen en de wereld te ontdekken.

Gwendolyn Maertens

Gwendolyn Maertens (bio-ingenieur in de scheikunde - Universiteit Gent)
is gespecialiseerd in levensmiddelentechnologie en testverantwoordelijke voeding. Ze zoekt naar oplossingen voor het vraagstuk "hoe verduurzamen we de voedingsketen?". Sociaal-cultureel geëngageerde dame, die zich graag creatief uitleeft, zowel in de keuken, in het naaiatelier als met een fototoestel. Ze houdt van zwemmen.

Kathleen Mattens

Kathleen Mattens (opvoedster - VSPW)
heeft een ondersteunende functie in tal van projecten. Haar jarenlange ervaring in de zorgverlening (geriatrie, psychiatrie, alsook in de zorg voor personen met een handicap) komen daarbij dikwijls van pas. Haar grootste interesses zijn reizen, opera en dansen (Ballroom en Latin).

Jeroen Plessers

Jeroen Plessers (doctor in de biomedische wetenschappen - KU Leuven)
is bijzonder geïnteresseerd in het functioneren van de mens in gezondheid en ziekte. Hij houdt zich vooral bezig met opzoekingswerk in de wetenschappelijke literatuur en is verantwoordelijk voor de wijngids. Verwoed sportfanaat, liefhebber van quizzen en wandelingen in de natuur.

Katrien Renders

Katrien Renders (bio-ingenieur in de scheikunde - Universiteit Gent)
is gespecialiseerd in voedselveiligheid en -kwaliteit. Naast vergelijkende tests van voedingsmiddelen, boeien ook onderwerpen als authenticiteit van voeding en misleidende etikettering haar. Ze houdt van activiteiten in de buitenlucht zoals wandelen, fietsen en (moes)tuinieren.

Joost Vandenbroucke

Joost Vandenbroucke (licentiaat in de Sociologie - KU Leuven)
is manager van de afdeling Voeding en Gezondheid. Hij werkt al meer dan 30 jaar bij Test Aankoop in een opeenvolging van verschillende functies. Maar steeds met hetzelfde doel voor ogen: een "betere wereld" creëren voor de consument. Dat houdt in: gezonde, duurzame en betaalbare voeding voor allen en kwaliteitsvolle, toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Familieman die graag geniet van de huiselijke rust, de natuur en een potje schaak.

Martine Van Hecke

Dr. Martine Van Hecke (arts - KU Leuven)
werkt als expert gezondheid mee aan artikels en lobby-acties. Ze heeft een uitgesproken interesse in kwaliteit en betaalbaarheid van zorg, evenals in de rechten van de patiënt. Naast opkomen voor de rechten van de consument, hecht ze in haar vrije tijd vooral veel belang aan haar gezin en sport.

Gitte Wolput

Gitte Wolput (licentiaat klinische psychologie - VUB)
schrijft rapporten en artikels over allerhande gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Daarnaast houdt ze de website mee up-to-date. Ze houdt van vechtsport en family-time en heeft een uitgesproken fascinatie voor menselijk gedrag. Bruce Lee is haar grote voorbeeld.

S. D.

S. D. 
rijdt als aankoper en marktanalist heel het land rond om zijn slag te slaan. Meestal "undercover", vandaar dat we geen foto tonen.