Info

Het team van Testaankoop gezond

09 oktober 2017
team gezond

Wie is verantwoordelijk voor de inhoud op deze website en in ons magazine Testaankoop gezond? De onderzoekers van het "Health & Food"-team van Test Aankoop stellen zich voor. 

Het Testaankoop gezond-team

A. D.

 

 

 

Alina Dron (Master en Études de marché consommateurs)

is marktonderzoeker. Geïnteresseerd in menselijk gedrag en alles wat met gezondheid en voeding te maken heeft. Haar missie is om de belangen van consumenten te behartigen. In haar vrije tijd maakt ze graag lange wandelingen in de natuur met haar familie. Ze kookt ook graag. 

 

 

Véronique

 

 

 

Véronique Demierbe (diëtiste, tabakoloog en Master of Science in de gezondheidsbevordering)

is onze expert gezonde voeding. Ze werkt mee aan artikels, vult rubrieken en organiseert vergelijkende testen. Zoals elke diëtiste, houdt ze van koken, eten en gezellig tafelen.

 

Ulrike Scheunis

 

 

 

Ulrike Scheunis (Master in Communicatiewetenschappen - Postgraduaat Marketingmanagement)

vult haar dagen met marktonderzoek en assisteert haar collega's met desk research. Verder houdt ze ervan om te reizen, af te spreken met vrienden en wandelingen te maken in de natuur. Tot slot is ze een echte dierenvriend.

 

 

Ralph Clinckers

 

 

 

Ralph Clinckers (apotheker, PhD - VUB)

is verantwoordelijke van het gezondheidsteam. Geïntrigeerd door het menselijke brein en innovatie. Hij houdt van koken, wandelen, fietsen en op citytrip gaan. Hij is ook verzot op zijn kinderen en (beach)volleybal.

 

 

Nathalie De Cock

 

 

 

Nathalie De Cock (doctor in de toegepaste biologische wetenschappen-UGent)

Nathalie is bio-ingenieur voedings- en levensmiddelen wetenschappen en heeft zich tijdens haar doctoraat verder gespecialiseerd in gezonde voeding. Persoonlijk is ze geboeid door koken en experimenteert meer dan graag om lekkere gezondere gerechten te maken. Ze houdt zich ook graag actief bezig en doet onder meer aan zwemmen, lopen, fietsen en skiën.

 

 

Katleen Dillen

 

 

 

Katleen Dillen (doctor in de biomedische wetenschappen – KU Leuven)

werkt als expert gezondheid mee aan artikels en beantwoordt vragen van lezers. Ingewikkelde wetenschappelijke informatie omzetten in duidelijke boodschappen die gemakkelijk te begrijpen zijn voor de lezer is haar missie. Geniet van hardlopen en bergsport samen met haar gezin.

 

 

Sigrid Lauryssen

 

 

 

Sigrid Lauryssen (industrieel ingenieur biotechnologie - Hogeschool Gent)

is teamverantwoordelijke op de afdeling voeding. Ze is overtuigd van de missie om consumenten te informeren en te stimuleren om gezond, veilig en duurzaam te eten.

 

 

Aan Lievens

 

 

 

Ann Lievens (apotheker - Universiteit Gent)

werkt al meer dan 15 jaar bij Testaankoop. Zij is de drijvende kracht achter onze vergelijkende testen van verzorgingsproducten. Voordien werkte ze enkele jaren in verschillende apotheken. Naast het belang dat ze hecht aan gezondheid, geneeskunde en cosmetica, houdt ze ervan om tijd met haar familie door te brengen en de wereld te ontdekken.

 

 

Gwendolyn Maertens

 

 

 

Gwendolyn Maertens (bio-ingenieur in de scheikunde - Universiteit Gent)

is gespecialiseerd in levensmiddelentechnologie en testverantwoordelijke voeding. Ze zoekt naar oplossingen voor het vraagstuk "hoe verduurzamen we de voedingsketen?". Sociaal-cultureel geëngageerde dame, die zich graag creatief uitleeft, zowel in de keuken, in het naaiatelier als met een fototoestel. Ze houdt van zwemmen.

 


Kathleen Mattens

 

 

 

Kathleen Mattens (opvoedster - VSPW)

heeft een ondersteunende functie in tal van projecten. Haar jarenlange ervaring in de zorgverlening (geriatrie, psychiatrie, alsook in de zorg voor personen met een handicap) komen daarbij dikwijls van pas. Haar grootste interesses zijn reizen, opera en dansen (Ballroom en Latin).

 

 

Jeroen Plessers

 

 

 

Jeroen Plessers (doctor in de biomedische wetenschappen - KU Leuven)

is bijzonder geïnteresseerd in het functioneren van de mens in gezondheid en ziekte. Hij houdt zich vooral bezig met opzoekingswerk in de wetenschappelijke literatuur en is verantwoordelijk voor de wijngids. Verwoed sportfanaat, liefhebber van quizzen en wandelingen in de natuur.

 

 

Katrien Renders

 

 

 

Katrien Renders (bio-ingenieur in de scheikunde - Universiteit Gent)

is gespecialiseerd in voedselveiligheid en -kwaliteit. Naast vergelijkende tests van voedingsmiddelen, boeien ook onderwerpen als authenticiteit van voeding en misleidende etikettering haar. Ze houdt van activiteiten in de buitenlucht zoals wandelen, fietsen en (moes)tuinieren.

 

 

Joost Vandenbroucke

 

 

 

Joost Vandenbroucke (licentiaat in de Sociologie - KU Leuven)

is manager van de afdeling Voeding en Gezondheid. Hij werkt al meer dan 30 jaar bij Testaankoop in een opeenvolging van verschillende functies. Maar steeds met hetzelfde doel voor ogen: een "betere wereld" creëren voor de consument. Dat houdt in: gezonde, duurzame en betaalbare voeding voor allen en kwaliteitsvolle, toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Familieman die graag geniet van de huiselijke rust, de natuur en een potje schaak.

 

 

Martine Van Hecke

 

 

 

Dr. Martine Van Hecke (arts - KU Leuven)

werkt als expert gezondheid mee aan artikels en lobby-acties. Ze heeft een uitgesproken interesse in kwaliteit en betaalbaarheid van zorg, evenals in de rechten van de patiënt. Naast opkomen voor de rechten van de consument, hecht ze in haar vrije tijd vooral veel belang aan haar gezin en sport.

 

 

Gitte Wolput

 

 

 

Gitte Wolput (licentiaat klinische psychologie - VUB)

schrijft rapporten en artikels over allerhande gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Daarnaast houdt ze de website mee up-to-date. Ze houdt van vechtsport en family-time en heeft een uitgesproken fascinatie voor menselijk gedrag. Bruce Lee is haar grote voorbeeld.

 

S. D.

 

 

 

S. D. 

rijdt als aankoper en marktanalist heel het land rond om zijn slag te slaan. Meestal "undercover", vandaar dat we geen foto tonen.

 

 

Daisy

 

 

 

Daisy Van Lissum (journaliste en master taal- en letterkunde - Universiteit Antwerpen)

is redactrice gezondheid. Is gepassioneerd door het geschreven woord en kan dat in haar job gelukkig combineren met haar natuurlijke nieuwsgierigheid. Al tien jaar lang schrijft ze over uiteenlopende onderwerpen voor de verschillende magazines en de website van Testaankoop. Als eeuwige student verdiept ze zich momenteel in de menselijke psyche. Daarnaast experimenteert ze graag in de keuken, al geniet ze nog meer van het resultaat op het bord én de blije gezichten rond de tafel. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door in verre oorden, liefst nog onder de zeespiegel. Na tien jaar duiken zag ze eindelijk een walvishaai en dus kan ze nu gelukkig sterven.

 

 

Birgit

 

 

 

Birgit Janssen (master taal-letterkunde en journalistiek, Universiteit Gent)

is één van de redactrices van de afdeling gezondheid. Ze is verzot op haar zoontje. Haar grote passies zijn bakken en koken. Ze spendeert uren in haar keuken. Verder probeert ze wekelijks te gaan badmintonnen en trekt ze er graag op uit met haar gezin of vrienden.

 

 

Sophie

 

 

 

Sophie Fluyt (master journalistiek, ULB)

schrijft over voeding voor de magazines Testaankoop gezond en Testaankoop. Als gediplomeerd journaliste, houdt ze van schrijven, lezen. Ze volgt de actualiteit op de voet. Ze houdt ook van muziek, een goede film, lange wandelingen met vrienden en hardlopen in de buitenlucht.

 

 

Sandrine

Sandrine Bouhy (licentiaat journalistiek en politieke wetenschappen, ULB en UCL)

schrijft artikels, dossiers en nieuwsberichten voor onze website en onze magazines. Haar job: alles wat met voeding te maken heeft zo nauwkeurig, concreet en begrijpelijk mogelijk uitleggen. En mensen die gezond en duurzaam willen eten helpen kiezen tussen de vele opties.