Persbericht

Test Aankoop keurt ... mondmaskers !

07 oktober 2020

A Approved 

Testen en vergelijken behoren tot de kernzaken van Test Aankoop.  Niemand die zich niet bewust is van het bestaan en de relevantie van haar ‘Beste koop’ en ‘Beste van de test’.  Maandelijks krijgen consumenten relevante informatie over honderden producten en diensten waarvan op dagelijkse basis gebruik wordt gemaakt. Om tegemoet te komen aan de vraag van de markt en de consumenten, zeker in deze coronatijden, kondigt de organisatie een nieuw concept aan: “TA approved”, ontwikkeld op basis van een specifiek lastenboek.  Lokaal geproduceerd, redelijke prijs en goede kwaliteit zijn de doorslaggevende criteria van dit nieuwe label dat voor het eerst wordt toegekend aan de Belgische fabrikant van mondmaskers Deltrian.

Expertise van Test Aankoop in één oogopslag

In een tijdspanne van ruim 60 jaar, heeft Test Aankoop een stevige reputatie opgebouwd in het verdedigen van consumentenrechten, maar ook als expert in het testen van producten en diensten.  Om deze expertise nog meer dienstbaar te maken, moet de informatie die ter beschikking wordt gesteld van de consument toegankelijker zijn waar en wanneer hij die nodig heeft.  Dat betekent dat Test Aankoop niet langer kan beperken tot de eigen kanalen genoodzaakt is andere mogelijkheden te onderzoeken om de juiste informatie tot bij de consument te krijgen op het moment van aankoop.

De labels van Test Aankoop aangeboden onder licentie

Om dit te bewerkstelligen worden momenteel drie van onze labels onder licentie aangeboden aan ondernemingen die met hun producten of diensten onderscheiden werden in onze vergelijkende tests:

Beste koop: het product dat de beste kwaliteit-prijsverhouding biedt.
Beste van de test: het product dat bij een vergelijkende test de hoogste “globale kwaliteitsscore” behaalde.
Eco & Efficiënt : het product dat milieuvriendelijk is en een goede algemene score heeft behaald volgens de door onze experts vooropgestelde criteria.

“TA approved”, eenvoudiger, dichter bij de consument, ...

Omdat de consument moet kunnen vertrouwen op producten die de garantie hebben van goede kwaliteit te zijn, hebben de teams van Test Aankoop een nieuw concept ontwikkeld : het “TA Approved logo”. Enerzijds is het de bedoeling om met dit nieuwe label te kunnen beantwoorden aan gerichte verzoeken van de markt maar anderzijds is het de ambitie om initiatieven die zonder toestemming de door Test Aankoop ontwikkelde inhoud gebruiken en misbruiken, beter te kanaliseren.

Het label, ontstaan in volle Covid-crisis, zal worden uitgereikt aan producten die voldoen aan 3 basiscriteria: lokale productie (in elk geval Belgisch ...), redelijke prijs (na een marktstudie), en kwaliteit (testing + verificatie van het aangevoerde bewijs) opdat de consument met een gerust hart zou kunnen kiezen voor een product waarvan de goede werking door Test Aankoop gegarandeerd is.  Om in aanmerking te kunnen dient te worden voldaan aan een specifiek lastenboek.

De eerste laureaat : de mondmaskers van Deltrian

En omdat iemand de eerste moet zijn, besliste Test Aankoop om, gezien de verplichting of aanbeveling mondmaskers te dragen, na een marktonderzoek, contacten met de fabrikant maar ook een conformiteitstest in een labo, het label een eerste maal toe te kennen aan de onderneming Deltrian uit Fleurus  Een eerste erkenning die uiteraard vraagt voor een vervolg.  Alle informatie met betrekking tot onze labels is overigens beschikbaar op https://www.test-aankoop.be/info/ta-labels.

Het “TA approved” masker van Deltrian is beschikbaar in hun e-shop (https://health.deltrian.com/nl/en kost € 9,98 (5 stuks per verpakking) excl. verzendingskosten.

Toegang pers

Om als journalist toegang te krijgen tot alle inhoud, vragen wij u ons een email te sturen.