Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Griepvaccin? Enkel aangeraden voor risicogroepen

06 oktober 2020

Meer dan ooit raden de overheid en gezondheidsexperts aan om je te laten vaccineren tegen griep. Met het oog op het beheer van de COVID 19-epidemie zou een ernstige griepgolf en een overbezetting van de ziekenhuisbedden voor grote problemen kunnen zorgen. Maar wie moet zich nu wel of niet laten vaccineren?

Exclusief voor Test Gezond-abonnees

Krijg exclusief toegang tot dit artikel

Word Test Gezond-abonnee en krijg toegang tot alle informatie.

Tijdelijk 1 maand gratis daarna slechts €4,98 per maand

 

Ik abonneer me en krijg 1 maand gratis toegang
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

08/10/2020

Ik ben 65+ en ben vandaag 8 oktober naar de apotheker geweest om een griepvaccin te halen. Haar volledige voorraad was echter al uitgeput.
En i.v.m. de bestelling die ze had geplaatst voor 200 extra vaccins, om te kunnen voldoen aan de reserveringen die ze al binnen had, kreeg ze een mailing dat ze er hooguit 100 mocht van verwachten.
Ze heeft mijn naam nog achteraan het lijstje geplaatst maar geeft mij niet veel hoop.
Eindigt hier de vaccinatieronde herfst 2020?

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020
, Gereageerd:

Beste, als je ouder bent dan 65 jaar dan behoor je inderdaad tot één van de risicogroepen die voorrang krijgen tot 15 november bij de verdeling van de griepvaccins. Er zijn echter op dit ogenblik onvoldoende griepvaccins om alle prioritaire doelgroepen te bevoorraden, ondanks het feit dat er meer vaccins besteld zijn dan de afgelopen jaren (ruim 3 miljoen) ! Maar de vraag is dit jaar groter door corona en door het feit dat de risicogroep is uitgebreid naar alle 50-plussers. Daarom is er een gefaseerde levering ingevoerd. Wie niet tot één van de risicogroepen behoren kan pas na 15 november een vaccin krijgen, op voorwaarde dat er dan nog beschikbaar zijn.

Wij raden je dan ook aan om bij een aantal andere apothekers te informeren of ze nog griepvaccins op voorraad hebben. Sowieso is er nog tijd om het vaccin toe te dienen: momenteel circuleert het influenzavirus nog niet in ons land. De toediening van het griepvaccin gebeurt best tussen 15 oktober en 15 december. Meer info hierover vind je in ons dossier via volgende link : https://bit.ly/2SQEobl   ^An

Community

Voeding en Gezondheid

banner

Gerelateerde discussies