Nieuws

Worden extreme sporten gedekt door je hospitalisatieverzekering?

20 januari 2023

Niet altijd. Sommige verzekeraars komen niet tussen wanneer je opname een gevolg is van een extreme sport. Bij andere verzekeraars betaal je dan weer de ereloon- en kamersupplementen uit eigen zak. Check dus zeker de voorwaarden bij je verzekeraar.

Een hospitalisatieverzekering bij extreme sporten: het verhaal van Dave

Dave ging enige tijd geleden op zoek naar een nieuwe hospitalisatieverzekering voor zijn gezin. Hij beoefent in zijn vrije tijd echter een gevechtssport, yoseika budo. En dergelijke sporten zijn bij sommige verzekeraars een aandachtspunt.

Heb je dit bekeken in de voorwaarden van de hospitalisatieverzekeringen?

"Nee, om eerlijk te zijn wist ik zelfs niet dat sommige verzekeraars over dergelijke sporten viel. Ik beoefen mijn sport wel in clubverband en ik ging er altijd vanuit dat zij dan wel de juiste verzekeringen hebben, maar misschien klopt dat niet?" 

Advies van onze experte

"Wanneer je in clubverband een sport beoefent, mag je gerust zijn dat een ziekenhuisopname door die sport gecoverd is. Voor individuele polissen gaat het vooral over sporten zoals rafting, zweefvliegen, parachutespringen enzovoort. Dingen die jij misschien wel eens wil gedaan hebben, maar waar je verzekeraar soms niet voor staat te springen. Hoe je maatschappij of mutualiteit ermee omgaat, kan enorm uiteenlopen. Bij sommige verzekeraars worden ongevallen door zulke sporten bijvoorbeeld helemaal niet vergoed, bij andere moet je dan weer de ereloon- en kamersupplementen zelf ophoesten als de opname te wijten is aan een extreme sport. Ook de lijst van extreme sporten varieert tussen verzekeraars. Ben je zelf avontuurlijk aangelegd, dan lees je dus maar liever even de kleine lettertjes voor je een polis afsluit." 

Welke hospitalisatieverzekering past bij jou?

Onze koopwijzer leidt je in een mum van tijd naar de beste deal voor jouw profiel. Benieuwd? 

Welke hospitalisatieverzekering heb ik nodig?