Nieuws

Waarom de fusie van Partena Ziekenfonds en OZ geruisloos zal verlopen

24 juni 2021
fusie van Partena en OZ

Ben je voor de wettelijke ziekteverzekering nu aangesloten bij het Partena Ziekenfonds of bij het OZ? Dan wen je maar beter aan de naam Helan. Want dat is hoe je ziekenfonds na de fusie vanaf 2022 zal heten. Maar wat verandert verder voor jou?

Er zijn in ons land meer dan 40 privéziekenfondsen. Dat zal er vanaf januari 2022 alvast één minder worden, want OZ Groep en Partena Ziekenfonds zullen tegen dan zijn samengesmolten tot Helan. Behalve de nieuwe naam zul jij in de praktijk geen hinder ondervinden van de fusie als je nu al bij een van die twee ziekenfondsen bent aangesloten. Daar zijn twee redenen voor.

Aanbod nu al erg gelijklopend 

De voordelen die bij OZ en Partena Ziekenfonds in het lidgeld begrepen zijn, werden in 2021 al heel sterk gestroomlijnd. Idem dito met de bijdrage die je voor je aansluiting moet betalen. 
Op die manier werd de overgang naar een nieuwe eengemaakte structuur vanaf 1/1/2022 in stilte voorbereid. 

Het netwerk aan kantoren zal worden gefusioneerd, en er zal geen enkel verschil meer zijn tussen wat vroeger een kantoor van OZ was of een van Partena Ziekenfonds. Je zult gewoon overal het nieuwe logo van Helan zien prijken.

Bijkomende verzekeringen identiek

Mocht je bij OZ of bij Partena Ziekenfonds nu al bijbetalen voor een hospitalisatieverzekering of een andere aanvullende verzekering, dan geniet je in feite dezelfde dekking. De contracten Hospitalia, Dentalia en Medicalia zijn immers contracten van de overkoepelende instantie Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Ben je niet tevreden over je ziekenfonds?

Wil je uitzoeken of je ziekenfonds wel de beste keuze is? Dan kan onze Koopwijzer ziekenfondsen je daarbij helpen. Je kunt er het aanbod van de ziekenfondsen vergelijken volgens wat jouw behoeften zijn.

NAAR ONZE KOOPWIJZER ZIEKENFONDSEN