Antwoord van expert

Supplementen zonder verblijf?

01 juni 2017
raad

Mijnheer P. is verbaasd dat hij supplementen moet betalen voor een ziekenhuisverblijf in een eenpersoonskamer, terwijl hij die nooit heeft betrokken.

Mijnheer P. moest naar het ziekenhuis voor een onderzoek. Afhankelijk van de resultaten zou hij nadien ofwel naar huis kunnen gaan, ofwel moeten blijven. Voor dat laatste geval moest hij opgeven welk kamertype hij wenste. Hij koos voor een eenpersoonskamer.

Het onderzoek werd onder verdoving uitgevoerd. Toen hij ontwaakte, lag hij in een kamer met andere patiënten. Omdat de onderzoeksresultaten gunstig waren, mocht hij weer naar huis. Hij heeft dus geen seconde in een eenpersoonskamer gelegen. Groot is dan ook zijn verbazing wanneer hij een factuur van bijna € 900 krijgt, waarop supplementen zijn aangerekend. Die supplementen zijn weliswaar toegestaan als de patiënt een eenpersoonskamer vraagt. Maar aangezien mijnheer P. daar niet in heeft verbleven, dacht hij dat de supplementen niet zouden gelden.

Na zijn vraag om uitleg antwoordt het ziekenhuis: : “(...) u hebt om een individuele kamer gevraagd en conform de geldende wetgeving hebt u daar een document voor ondertekend. Daarin stond duidelijk dat er ereloonsupplementen kunnen worden aangerekend. De supplementen die de artsen vragen, zijn dus wettelijk en wij zijn dan ook genoodzaakt om de factuur ongewijzigd te laten.” Kortom, niets aan te doen, onze abonnee moet toch alles betalen. Dat is nochtans niet terecht.

Volgens de “Uitleg over de opnameverklaring” op de website van het ziekenhuis mag het ziekenhuis inderdaad kamer- en ereloonsupplementen aanrekenen als de patiënt voor een individuele kamer kiest en daar daadwerkelijk in verblijft. Vermits dat hier niet is gebeurd, mag het ziekenhuis volgens ons dus geen supplementen aanrekenen. Aarzel dus nooit om uitleg te vragen en neem niet zomaar genoegen met het antwoord als u twijfels hebt.

Heb je twijfels bij de waarheid van bepaalde informatie op het internet of in de pers? Stel je je vragen bij een bepaald geneesmiddel of voedingsproduct? Of heb je een vraag waar je je arts liever niet mee lastig valt? 

Aarzel niet om ons te contacteren via dit formulier of via onze gezondheidslijn op 02 542 33 94.

Naar het formulier