Nieuws

De beste zonnecrèmes volgens onze test en verkrijgbaar bij Action zijn... al uitverkocht

26 juni 2023
zonnecrème uit Action uitverkocht

De zonnecrèmes van Zenova, verkocht door Action, kwamen als grote winnaars uit onze test van 2023. Helaas zijn deze producten met het label "Beste van de test" en "Beste Koop" uitverkocht tot oktober. Ontdek welke andere crèmes je kunt kopen en waarom wij het bestanddeel dat je vindt in alternatieve producten bij Action minder aanbevelen.

Met het mooie weer en de zomer voor de deur presenteerden we begin mei de resultaten van onze vergelijkende test van zonnecrèmes voor 2023.

Zonnecrème uit Action uitverkocht

Zenova niet meer beschikbaar tot oktober 2023

Tot de beste producten die uit onze test naar voren kwamen voor de gevoelige huid, behoren de Zenova zonnecrème met SPF30 en de Zenova 50+. Beide zonnecrèmes, verkrijgbaar bij Action, werden bekroond met ons label "Beste van de test" en "Beste Koop" in hun respectievelijke categorieën. 

Helaas zijn deze producten het slachtoffer geworden van hun succes en zijn ze tot de herfst uitverkocht. Om deze reden hebben we ze tijdelijk verwijderd uit onze online vergelijkingstool, zodat consumenten kunnen kiezen uit de nog beschikbare producten.

Bekijk welke zonnecrèmes het ook goed deden in onze test

We testten 55 zonnecrèmes. Verkies je een spray, tube of een fles? Ontdek de verschillende mogelijkheden en vergelijk alle door ons geteste zonnecrèmes, de prijs en hun kwaliteit. 

72 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Zonnecrèmes
Referentieprijs  19,94 per verpakking
72 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Zonnecrèmes
Referentieprijs  19,64 per verpakking
67 Goede
kwaliteit
Zonnecrèmes
Referentieprijs  11,00 per verpakking

Waarop moet je letten bij het kopen van zonnecrème?

Let op het bestanddeel octocrylene

Als je een ander zonnebrandproduct wilt kopen bij Action, let dan goed op! Zo bevatten de resterende zonnecrèmes die bij Action worden verkocht octocrylene. Deze stof is een chemische zonnefilter die vaak wordt gebruikt tegen UVA- en UVB-stralen.

Hoewel octocrylene als veilig wordt beschouwd tot een concentratie van 10%, toont recent onderzoek aan dat deze stof na verloop van tijd afbreekt en kleine hoeveelheden benzophenone vrijgeeft. Die stof staat er wél om bekend mogelijk hormoonverstorend te zijn.

Let op mogelijk allergische reacties

Octocrylene kan allergische reacties veroorzaken. Volgens bepaalde studies kan contacteczeem optreden op de plekken waar je dergelijke zonnecrèmes aanbrengt, vooral bij mensen die eerder allergische reacties hebben gehad op bepaalde niet-steroïdale ontstekingsremmers. Dit geldt voornamelijk voor ketoprofen (Fastum-gel, op voorschrift verkrijgbaar in België) en in mindere mate etofenamaat (Flexium-gel) of piroxicam (Piromed). Deze drie producten moet je op de huid aanbrengen. Het is daarom beter om deze zonnefilter te vermijden als je er gevoelig voor bent.