Koopgids

Koopgids zonnecrèmes

04 mei 2023
zonnecreme

Welke zonnecrème is geschikt voor jouw huid? Welke biedt de beste bescherming? En welke ingrediënten vermijd je liever? Welke beschermt je én is bovendien ook goed voor het milieu? Je vindt de antwoorden op deze en heel wat andere vragen in deze handige koopgids.

Hoe kies je de juiste factor?

Op zoek naar een veilige en effectieve zonnecrème? In theorie zou deze gebaseerd moeten zijn op jouw huidtype en de intensiteit van de zon. De zonnekracht hangt af van het weer, het uur van de dag, de geografische ligging (hoogte en ligging tegenover de evenaar), de weerkaatsing enz.

De meeste mensen gebruiken echter te weinig zonnecrème, waardoor de werkelijke beschermingsfactor in de meeste gevallen twee tot drie keer lager ligt. Om dat te compenseren, raden wij aan een product te gebruiken met een twee tot drie keer hogere beschermingsfactor. Wij raden aan om minstens SPF 30 te kiezen.

Hoe dan ook blijft voorkomen beter dan genezen. Neem daarom ook altijd deze voorzorgsmaatregelen in acht wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon.

Zo geniet je verstandig van de zon