Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Koopgids

Koopgids body lotions

23 februari 2021

Geen fan van de gure winterse dagen? Je huid ook niet. De koude temperaturen sturen de vochtbalans van je huid danig in de war. Een body lotion kan op zo’n moment soelaas bieden. Wij onderwierpen er 9 aan een grondige test

Wanneer heeft je huid een body lotion nodig?

Verschillende factoren zoals koude, droge lucht, een lang heet bad, ouderdom, zon ... kunnen de opperhuid, het zichtbare gedeelte van je huid aantasten. Je huid zal in zo'n geval ruwer ogen en kan rood zijn en jeuk geven. Ze zal ook minder soepel aanvoelen.

Op zo'n moment kan een body lotion soelaas bieden. Zo'n crème hydrateert je huid opnieuw en legt tevens een beschermlaagje op je huid om vochtverdamping tegen te gaan. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je daarvoor een body lotion gebruikt die je huid ook echt goed hydrateert. Op één exemplaar na, die van Sanex, deden gelukkig alle body lotions uit onze test dat naar behoren. We lieten alle body lotions ook testen door 30 vrouwen van verschillende leeftijden. Hier en daar was er eentje die iets te vettig of te kleverig werd bevonden, maar er waren geen grote uitschieters.

Naar de resultaten 

Welke body lotion is geschikt voor gevoelige huid?

Wie overgevoelig of allergisch is voor bepaalde ingrediënten die vaak worden gebruikt in cosmetica, laat zich beter niet inpakken door claims op de verpakking. Beloftes als “dermatologisch getest” hebben immers geen wettelijke basis en bieden je dus geen enkele garantie. Wil je zeker zijn, controleer dan rechtstreeks de ingrediëntenlijst.

Van de 3 body lotions die wij onder de loep namen, bevatten er enkele stoffen die allergische of overgevoeligheidsreacties kunnen uitlokken.

Wie een gevoelige huid heeft, kan vertrouwen op de body lotion van Eucerin of Carrefour. Deze body lotions bieden een degelijke hydratatie en bevatten geen allergenen. 

 

Waar vind ik de beste prijs voor mijn body lotion? 

De geteste producten zijn te koop in de supermarkt, de apotheek , de parfumerie en in specifieke winkels zoals Lush of Hema. De body lotion uit de apotheek, de parfumerie en de specifieke winkel Lush zijn duurder dan de body lotions uit de supermarket en Hema.

  • Prijs van € 2 tot € 2,5 voor 400 ml: Carrefour en Boni (Colruyt).
  • Prijs van € 7 tot € 8,5 voor 400 ml: In deze categorie vind je enkel producten uit de supermarkt: Garnier en Sanex.
  • Prijs van € 15 tot € 22 voor 400 ml: Hier treffen we voornamelijk producten uit de apotheek en parfumerie aan: Eucerin, Avene en Biotherm.
  • Prijs van meer dan € 29 voor 400 ml: La Roche Posay en Weleda. 

Hoe voorkom ik een droge huid?

Of je een droge, normale of vette huid hebt, wordt voor een stuk genetisch bepaald. Maar ook als je een normale huid hebt, kan de vochtbalans in je huid van tijd tot tijd verstoord geraken. Enkele tips om een drogte huid te voorkomen:

  • Bescherm je lichaam en handen tegen de koude. IJzige wind droogt je huid enorm uit, dus draag warme handschoenen, mutsen en warme jas als je je in de winter buiten waagt.
  • Beperk je tijd in bad of onder de douche. Frequent en langdurig contact met heet water verwijdert de natuurlijke beschermlaag van je huid. Douche of baad niet langer dan tien minuten en gebruik warm en geen heet water.
  • Gebruik steeds een zonnecrème wanneer je in de zon vertoeft, zelfs in de winter. 
User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

2 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

11/03/2021

Wij gebruiken "ik en mijn vrouw al jaren lang nivea body cream en zijn er content over

Meld je aan om toegang te krijgen.

23/03/2021
, Gereageerd:

Bedankt voor de info. ^Bertrand

Server Error