Koopgids

Koopgids body lotions

29 november 2021

Geen fan van de gure winterse dagen? Je huid ook niet. De koude temperaturen sturen de vochtbalans van je huid danig in de war. Een bodylotion kan op zo’n moment soelaas bieden.

Wanneer heeft je huid een bodylotion nodig?

Verschillende factoren zoals koude, droge lucht, een lang heet bad, ouderdom, zon ... kunnen de opperhuid, het zichtbare gedeelte van je huid aantasten. Je huid zal in zo'n geval ruwer ogen en kan rood zijn en jeuk geven. Ze zal ook minder soepel aanvoelen.

Op zo'n moment kan een bodylotion soelaas bieden. Zo'n crème hydrateert je huid opnieuw en legt tevens een beschermlaagje op je huid om vochtverdamping tegen te gaan. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat je daarvoor een bodylotion gebruikt die je huid ook echt goed hydrateert.

Welke body lotion is geschikt voor gevoelige huid?

Wie overgevoelig of allergisch is voor bepaalde ingrediënten die vaak worden gebruikt in cosmetica, laat zich beter niet inpakken door claims op de verpakking. Beloftes als “dermatologisch getest” hebben immers geen wettelijke basis en bieden je dus geen enkele garantie. Wil je zeker zijn, controleer dan rechtstreeks de ingrediëntenlijst.  

Hoe voorkom ik een droge huid?

Of je een droge, normale of vette huid hebt, wordt voor een stuk genetisch bepaald. Maar ook als je een normale huid hebt, kan de vochtbalans in je huid van tijd tot tijd verstoord geraken. Enkele tips om een drogte huid te voorkomen:

  • Bescherm je lichaam en handen tegen de koude. IJzige wind droogt je huid enorm uit, dus draag warme handschoenen, mutsen en warme jas als je je in de winter buiten waagt.
  • Beperk je tijd in bad of onder de douche. Frequent en langdurig contact met heet water verwijdert de natuurlijke beschermlaag van je huid. Douche of baad niet langer dan tien minuten en gebruik warm en geen heet water.
  • Gebruik steeds een zonnecrème wanneer je in de zon vertoeft, zelfs in de winter.