Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Hoe wij testen

Hoe testen wij anticellulitiscrèmes?

28 maart 2018
Hoe testen wij anticellulitiscreme

We hebben zes anticellulitiscrèmes en een gewone hydraterende bodylotion getest. De producten werden onderzocht in het laboratorium, maar we deden ook een uitgebreide test onder gebruikers en namen de etikettering onder de loep.

We onderzochten of 6 anticellulitiscrèmes en een gewone hydraterende bodylotion cellulitis minder zichtbaar maken en verergering voorkomen. Daarvoor deden we een beroep op 210 vrouwen (30 vrouwen per product). Ze waren tussen 18 en 50 jaar oud en hadden geen overgewicht. Ze volgden geen specifiek dieet of sportprogramma en hadden gemiddeld last van cellulitis (niet in beperkte noch in overdreven mate).

De gebruikers smeerden anticellulitiscrème 28 dagen ’s ochtends en ’s avonds gedurende 1 maand. In het labo werd voor en na de testperiode de dijomtrek gemeten. Een speciaal toestel (Infrarood thermografie) mat de verandering van de bloed- en lymfecirculatie voor en na de 28 dagen. Een expert in het labo beoordeelde de werking van de anticellulitiscrème op basis van een aantal aspecten zoals diepte en vermindering van bobbels, graad van doorzakkende huid, verandering van huidoppervlak, stadium van cellulitis etc. voor en na de test.

De deelnemers beoordeelden ook zelf in welke mate de anticellulitiscrème de werking tegen cellulitis verbeterde. Ook cosmetische eigenschappen zoals geur, textuur, kleverigheid werden gevraagd.

We analyseerden ook de verpakking en gingen op zoek naar informatie over de fabrikant en zijn contactgegevens (wettelijk verplicht), de houdbaarheidsdatum, ongegronde of misleidende claims, de leesbaarheid van de ingrediëntenlijst en de informatie in beide landstalen.

Bij de berekening van de totaalscore lieten we sommige criteria zwaarder doorwegen dan andere. De werkzaamheid van de crème telde mee voor 70%. Het eigen oordeel van de deelnemers telde mee voor 20%. De correctheid van de etikettering telde mee voor 10%.

 

 

Naar de resultaten