Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Visleverolie tegen rode billetjes?

01 juni 2016
raad

01 juni 2016
Mevrouw L. weet niet wat te denken van Mitosyl, een zalf op basis van visleverolie “tegen roodheid van de billen bij zuigelingen”. Een baby is toch geen vis?

In Mitosyl zit zinkoxide, een klassiek ingrediënt van zalf tegen geïrriteerde billen.

Maar daarnaast bevat de zalf ook visleverolie, die rijk is aan vitamine A en D en volgens sommigen wondheling zou bevorderen. Dat lijkt ons echter niet zo zeker: er zijn enkel een aantal kleinschalige onderzoeken bij muizen uitgevoerd. En verder is er hoe dan ook geen bewijs dat visleverolie iets bijdraagt aan de behandeling van rode babybilletjes.

Wij raden eerder een zo eenvoudig mogelijke zalf aan. Hoe meer ingrediënten, hoe groter de kans op allergische reacties. Ook heel wat andere soorten babyzalf bevatten trouwens ingrediënten die in feite overbodig zijn, zoals plantenextracten, thermaal water of vitaminen. De bedoeling hiervan is vooral zich van de concurrentie te onderscheiden. De vindingrijkheid van de fabrikanten kent geen grenzen …

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2