Nieuws

De Cake-app stopt, maar niet bij Argenta

02 februari 2022
Argenta

Het feit dat de Cake-app sinds 1 februari 2022 werd stopgezet, verandert niets voor jou als je mobiel bankiert bij Argenta. De mogelijkheid blijft bestaan om een kleine vergoeding op je zichtrekening te krijgen als je iets koopt bij specifieke handelaars.

Begin 2020 werd de Cake-app op de markt gebracht. Je kon er diverse voordelen mee krijgen. Argenta integreerde de cashbackfunctie van de Cake-app in zijn eigen app voor mobiel bankieren onder de naam "Mooi Meegenomen van Cake". 

Aangezien Cake als afzonderlijke app niet zo'n succes bleek te zijn, werd beslist om daar op 1 februari 2022 mee te stoppen. Naar verluidt werden alle gespaarde voordelen van meer dan € 1 uitbetaald aan wie de app gebruikte. 

Maar Cake blijft wel bestaan als bedrijf, alleen met een andere commerciële aanpak, als dienstverlener voor banken. In dat kader blijft de samenwerking met Argenta behouden en verandert er voorlopig niets voor de klanten van Argenta.

Als je klant bent bij Argenta

Wanneer je mobiel bankiert bij Argenta en daarbij de Cakefunctie activeert, zul je op je zichtrekening telkens een kleine vergoeding ("cashback") krijgen als je een uitgave betaalt voor een aankoop gedaan bij een van de commerciële partners van Cake. De aanbiedingen zijn gepersonaliseerd, op basis van je betaalverrichtingen. Eventueel zullen daar in de toekomst nog andere voordelen aan worden toegevoegd. 

Je moet wel goed beseffen dat je Cake zo toegang geeft tot bepaalde gegevens van je rekening. De vraag is dus of de paar euro's die je als vergoeding kunt krijgen, de moeite lonen om details van je transactiegegevens vrij te laten geven.

De beste zichtrekening volgens jouw profiel 

De zichtrekening van Argenta is volgens onze berekeningen voor heel wat mensen een Beste Koop.

Of dat ook voor jou het geval is, kun je, al naargelang je bankgewoontes, uitzoeken met onze Koopwijzer Zichtrekeningen.

NAAR ONZE KOOPWIJZER ZICHTREKENINGEN