Nieuws

Ben ik verzekerd tegen stormschade aan mijn woning?

Ja als je over een woningverzekering beschikt.

06 oktober 2020
verzekerd tegen stormschade aan woning

 

Een woningverzekering – "brandverzekering" in de volksmond – dekt in principe stormschade. Woedde er een zware storm en zijn er dakpannen van het dak gewaaid? Of zijn je zonnepanelen beschadigd? Of is er een boom op je huis gevallen? Dan zal de verzekering wellicht tussenkomen.

Stormschade is een van de dekkingen die wettelijk verplicht zijn in een woningverzekering. Wel wordt meestal vereist dat de wind een snelheid heeft gehaald van ten minste 80 km per uur of dat ook schade is berokkend in de buurt. 

De officiële erkenning als “natuurramp” is voor de verzekeraar van geen enkele tel. 

Ben je niet de eigenaar maar de huurder van de woning? Dan hangt het ervan af of je je inboedel mee hebt verzekerd toen je de woningverzekering nam.

Als je geen woningverzekering hebt, zul je eventueel kunnen aankloppen bij het gewest. Maar alleen als je op het ogenblik van de ramp recht had op een leefloon of een soortgelijke uitkering én de storm officieel als algemene ramp is erkend.

 

Zit je met vragen?

Je kunt altijd terecht bij de experts van onze Adviesdienst. Je kunt hen opbellen op het nummer 02 542 34 34, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (16 uur op vrijdag). Of je kunt hen online contacteren.

BEL 02 542 34 34

 
User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren