Nieuws

Het spaarboekje: nog altijd weinig interessant

01 juni 2018
stijgende trend

Rabobank.be trekt zijn rente op spaarboekjes lichtjes op. Niet dat hiermee een stijgende trend wordt ingeluid, het gaat veeleer om een reclamestunt. De grote banken springen vooralsnog niet op de kar. En je geld blijft bitter weinig opbrengen als je het op een spaarboekje parkeert.

Vandaag 1 juni verhoogt Rabobank.be de getrouwheidspremie op de Rabo Spaarrekening van 0,10 naar 0,15 %. Ook de intrest op de andere spaarrekeningen gaat lichtjes omhoog, met 0,05 %.

Al bij al minieme stijgingen. Zijn die dan wel het vermelden waard? Ja en nee. Als zeldzame positieve noot in deze barre tijden voor de spaarder wellicht wel. Anderzijds zijn de renteverhogingen voor Rabobank.be hoofdzakelijk een reclamestunt om nieuwe spaarders aan te trekken.

De andere banken volgen vooralsnog niet

Het is nu de vraag of de andere banken zullen volgen. De specialisten zijn het erover eens dat we (nog) geen renteoorlog moeten verwachten, aangezien de kortetermijnrente negatief blijft, en het is die rente die de interest op de spaarrekeningen bepaalt. 

Met andere woorden, het spaarboekje brengt nauwelijks wat op, en dat zal nog wel even zo blijven. Een echt alternatief is er echter niet als je te allen tijde aan je spaarcenten wil kunnen en geen enkel financieel risico wil lopen.

Ontdek waar je spaargeld het meeste opbrengt

De intresten verschillen wel van bank tot bank. Ondanks de huidige stijging blijven de intrestvoeten van Rabobank.be aan de karige kant. Je kunt andere en betere vinden. Om te weten waar je meer intrest krijgt op je spaargeld, hoef je maar te kijken in onze koopwijzer spaarrekeningen.

Ga naar onze koopwijzer spaarrekeningen

Vergelijk de spaarformules van verschillende banken en zie in enkele muisklikken welke in jouw geval het beste rendement oplevert.