Nieuws

Spaarrente Deutsche Bank zakt van 0,90% naar 0,25%

01 juli 2019

Deutsche Bank heeft de rente op zijn spaarboekje teruggebracht van 0,90 % naar 0,25 %. DB Saving Plan verliest daardoor zijn titel van Beste Koop. Als je je geld graag bij een andere bank onderbrengt, kun je onze koopwijzer gebruiken.

Deutsche Bank heeft aangekondigd dat het de interestvergoedingen op zijn DB Saving Plan niet langer kan betalen. Vanaf 1 juli verlaagt de bank daarom de basisrente van 0,60 % naar 0,05 % en de getrouwheidspremie van 0,30 % naar 0,20 %. Voortaan bedraagt de totale rente dus slechts 0,25 % in plaats van 0,90 %.

Door deze aanpassing moeten wij DB Saving Plan van onze lijst van Beste Kopen schrappen. Nochtans was deze spaarrekening lange tijd ons favoriete periodieke beleggingsplan met een stortingslimiet van € 500 per maand.

Kies het juiste moment

Wij raden aan om je spaargeld op een andere spaarrekening te plaatsen. Om je te helpen bij die keuze, kun je onze koopwijzer voor spaarrekeningen raadplegen. Die vertelt welke spaarrekening het beste rendement oplevert volgens jouw persoonlijke situatie.

naar de koopwijzer voor spaarrekeningen

Denk goed na over het juiste moment om je geld weg te halen, zodat je je getrouwheidspremie niet verliest. Deze premie wordt enkel toegekend voor bedragen die minstens twaalf maanden zonder onderbreking op je spaarrekening staan.

Als de overschrijvingen naar je DB Saving Plan-rekening via een bestendige opdracht verlopen, moet je die opdracht annuleren.

Dalende trend

De dalende rentevoet van DB Saving Plan komt niet als een verrassing. Halverwege juni deed Belfius hetzelfde met zijn Spaarrekening+, en andere instellingen zullen ongetwijfeld volgen. De banken klagen namelijk dat hun intrestmarge verkleint door het monetaire beleid van de ECB.

Het zijn uiteindelijk onze spaarboekjes die daarvoor moeten opdraaien. Zo bedraagt de rente op het merendeel van de klassieke spaarboekjes tegenwoordig het wettelijke minimum: een basisrente van 0,01 % en een getrouwheidspremie van 0,10 %.