Nieuws

Waar kan ik zoal op besparen?

Slim besparen. Dat kan. En het is superbelangrijk wanneer je slechts over een beperkt budget beschikt. Goed nadenken over je consumptiegedrag, dat kunnen wij niet in jouw plaats doen. Maar de prijzen en de kwaliteit van producten vergelijken, daar helpen wij je graag mee.

12 oktober 2020
besparen

 

Je budget beheren betekent dat je weet over hoeveel inkomsten je elke maand beschikt en hoeveel ervan je moet uittrekken voor de terugkerende uitgaven zoals voeding, gas en elektriciteit, telecom, verzekeringen, verplaatsingen, gezondheid, vrije tijd … Maakte je nooit eerder de berekening? Lees dan onze tips om correct de balans op te maken. Het is immers belangrijk dat je de posten kent die het zwaarst wegen en die welke je naar beneden kunt halen.

Wij kunnen je daarbij helpen. Omdat wij voor tal van producten de prijs en de kwaliteit vergelijken, zodat jij de beste keuze kunt maken. Vaak is dat al een heel goede manier om geld uit te sparen, zonder dat je je consumptiegedrag moet aanpassen. 

Stap over naar de goedkoopste

Voor voeding

Doe je boodschappen in de goedkoopste supermarkt in jouw buurt. Die vind je met deze vergelijkingstool. En lees geregeld de stand van zaken die we publiceren over de prijsevolutie in de meeste grote ketens.

Voor energie

Neem je eindafrekening bij de hand van elektriciteit en gas. Breng de cijfers over in onze vergelijkingstool. Je krijgt dan de energieleveranciers opgelijst die voor jou het meest interessant zijn volgens jouw verbruiksprofiel en de plaats waar je woont.

En misschien ken je onze virtuele energieassistente Gaele nog niet? Dat is een onafhankelijke energiemakelaar die de tarieven op de markt vergelijkt, onderhandelt met energieleveranciers wanneer hun prijzen heel goed liggen en consumenten voorstelt om op het juiste ogenblik van leverancier te veranderen.

Wanneer je je huis met stookolie verwarmt, kun je overwegen om deel te nemen aan een van de groepsaankopen die wij geregeld organiseren. 

Voor telecom

Zit je met een duur tariefplan voor tv, internet, gsm en vaste telefoon? Maak gebruik van onze vergelijkingstool om te zien of je elders niet beter af bent. 

Voor je verzekeringen

– Autoverzekering. Betaal je niet te veel voor die polis? Met onze vergelijkingstool kun je in één moeite diverse contracten vergelijken voor jouw profiel. Als je wilt, kan Test Aankoop Verzekeringen voor jou bij makelaars die aan strikte criteria voldoen, een prijsaanvraag indienen voor de meest interessante aanbiedingen. 

– Reisbijstandsverzekering. Je kunt hier een verzekeringsvoorstel vragen voor reisbijstand dat aan jouw behoeften beantwoordt.

– Hospitalisatieverzekering. Het volstaat om enkele basisgegevens in onze vergelijkingstool in te brengen en je krijgt de contracten voor hospitalisatieverzekering opgelijst die het best aan jouw profiel beantwoorden.

– Woningverzekering. Wist je dat je als lid van Test Aankoop korting krijgt bij bepaalde woningverzekeraars?

Zit je nog met vragen?

Voor advies over producten en diensten kun je onze experts opbellen op het nummer 02 542 32 32, elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

BEL VOOR ADVIES OVER PRODUCTEN EN DIENSTEN

Met vragen over energie kun je terecht op het nummer 02 542 33 86 elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur (op vrijdag tot 16 uur).

BEL MET VRAGEN OVER ENERGIE

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

09/12/2020

Ik gebruik sinds kort YNAB. Helaas mijn werk na 12 jaren verloren en momenteel volop zoekende naar een nieuwe job .

Wat een grote hap in het budget heeft zijn allerhande abonnementen.
Die ben ik momenteel aan het stopzetten.

Alsook ga ik een bankrekening aanvragen bij Keytrade. Deze is gratis i.p v. 7,5€/maand bij Belfius.

Als je je budget wil leren beheren, kan je best eerst alle kosten oplijsten en een maand bijhouden en hieruit kijken wat je best moet schrappen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

Ik gebruik al een 6 tal jaar een excel bestand (het radio 2 huishoudboekje) om alle inkomsten en uitgaven bij te houden van het gezinsbudget. Zo heb ik steeds een overzicht wat alles precies kost. Ik vind de websites van nibud.nl en het belgische cebud ook heel interessant, je kan jezelf vergelijken op verschillende domeinen met soortgelijke gezinnen.

Meld je aan om toegang te krijgen.

07/10/2020

Ik ben al heel mijn leven een spaarder. Nu de Coronacrisis toeslaat en ik mijn werk kwijt ben, betaalt zich dat uit (no pun intended!).
Ik heb een tijdje mijn uitgaven en inkomsten bijgehouden, maar daar kreeg ik alleen maar stress van. Ik dacht daar elk moment van de dag (en nacht) aan. Nu is mijn strategie om zoveel mogelijk extra's te schrappen. Qua voeding snoep ik minder, en ga ik voor goedkope merken. Mijn TV- en internetabonnement zijn basic. Ik bespaar op water, gas en elektriciteit. Ik ga al 10 jaar niet meer op verlof. Spullen die ik aankoop, moeten duurzaam zijn. Sociale evenementen heb ik voor mezelf grotendeels geschrapt.