Nieuws

Groene lening vaak goedkoper dan gewone renovatielening

18 maart 2023
huis verbouwen

Ga je verbouwen en je woning eventueel energiezuiniger maken? Dan kan een groene lening, energielening of ecokrediet voor jou interessant zijn. En soms kun je ze ook gebruiken voor andere aanpassingen of verbouwingen.

Geld lenen voor je verbouwing: hierop moet je letten

Ga je verbouwen en wil je daarvoor gaan lenen? Dan heb je verschillende opties. De eerste optie is de regelrechte renovatielening bij een kredietverstrekker, al dan niet voor energiebesparende maatregelen. Maar je kunt het benodigde geld ook via een ander kanaal vinden, wat soms voordeliger zal zijn. We hebben het over het geld op je spaarrekening, een hypotheeklening of de wederopname van een bestaand woonkrediet. Belangrijk is dat als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, je vaak via het gewest tegen een zeer lage rente kunt lenen.

Groene lening vaak goedkoper dan gewone lening

Als je renoveert om je huis duurzamer te maken, bv. je investeert in gevelisolatie of in zonnepanelen, en je klopt aan bij je bank voor een lening, dan zul je vaak kunnen kiezen voor een groene lening of energielening. Uit onze analyses blijkt dat dit vaak voordeliger is dan een gewone renovatielening.

Ben je zelf op zoek naar een renovatielening bij een bank? Check dan in onze vergelijker wat voor jou het voordeligst is.

Naar de vergelijker renovatieleningen

Wil je nagaan of een hypotheeklening een optie is voor jouw verbouwingen? In onze vergelijker hypotheekleningen vind je alle voorwaarden. 

Naar de vergelijker hypotheekleningen

Niet enkel voor energiebesparende maatregelen

Wil je renoveren, maar gaat het daarbij slechts deels om ingrepen die je huis energiezuiniger maken, zelfs dan is een ecokrediet een optie. Bij heel wat banken is het niet verplicht om het volledige bedrag te besteden aan de verduurzaming van je woning. Vaak zal het volstaan als je 50 à 70 % van het bedrag daarvoor gebruikt. En in sommige gevallen kun je de lening ook aanwenden voor investeringen in beveiliging.

Alle info over renovatieleningen

Wil je meer weten over renovatieleningen? En wist je dat je om je verbouwingen te financieren ook je bestaande woonkrediet of een hypotheeklening kunt gebruiken? Lees er alles over in ons dossier.

Naar het dossier over renovatieleningen