Dossier

Wie is gedekt door de reisbijstandsverzekering?

14 september 2020
Wie gedekt door reisbijstand?

De meeste reisbijstandsverzekeringen dekken alle personen die op jouw adres gedomicilieerd zijn. In het contract van je reisbijstandsverzekering moeten de namen van die gezinsleden vermeld staan.

Vind je reisbijstandsverzekering

Hele gezin verzekerd met reisbijstand

De meeste reisbijstandsverzekeringen dekken de verzekeringnemer en alle personen die onder hetzelfde dak wonen. De beste contracten gaan nog verder. Ze dekken bijvoorbeeld ook kinderen die niet meer thuis wonen, maar wel nog ten laste zijn. Dat betekent dus dat je kotstudent ook nog gedekt is als zij of hij alleen of samen met jou op vakantie gaat.

Check bij je reisbijstandsverzekeraar

Voor speciale situaties of andere verzekerden controleer je beter of je reisbijstand zal tussenkomen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende gevallen:

  • Gaat je zoon of dochter 6 maanden op Erasmus of op werkvakantie? Dan komen de meeste reisbijstandsverzekeringen niet tussen. Vaak is de periode beperkt tot 90 of maximaal 120 dagen. Check bij je verzekeraar hoe je dat kunt oplossen.
  • Wonen je kinderen officieel bij je ex-partner? Ook dan kun je ze in je polis laten opnemen. In dat geval zal je reisbijstand ook voor hen tussenkomen op vakantie.
  • Gaat het lief van je kind mee? Dan zul je voor hem of haar een aparte reisbijstand moeten nemen.
  • Is je partner een hartpatiënt? Dan komen de meeste reisbijstandsverzekeringen jammer genoeg niet tussen bij hartproblemen op reis. Vooraf bestaande letsels of ziektes zijn vaak namelijk niet gedekt. Controleer eventueel ook hoe het zit in geval van een zwangerschap.
  • Vertrekt je 17-jarige alleen op citytrip? Dan is die uiteraard gedekt door je reisbijstand. Goed om te weten: sommige landen vragen een toestemming van de ouders als hun minderjarige kind naar het buitenland reist. Je kunt zo’n reistoelating aanvragen bij je gemeente.
  • Ga je op skivakantie? Dat is wel gedekt door je reisbijstand. Bij een ongeval zul je dus gerepatrieerd kunnen worden. Skiën buiten de piste of gevaarlijke sporten zoals canyoning of alpinisme zijn meestal niet gedekt.
  • Ga je op reis met je partner die niet met je samenwoont? Dan is die partner niet noodzakelijk gedekt in je polis. Bij een beperkt aantal verzekeraars is dit wel het geval.

Op zoek naar een goede reisbijstandsverzekering?

Dankzij de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen kun je de prijzen en de kwaliteit van de verschillende reisbijstandsverzekeringen vergelijken.

Vind je reisbijstandsverzekering