Dossier

Komt je reisverzekering tussen voor gestolen bagage?

31 januari 2019
Komt je reisverzekering tussen voor gestolen bagage?

Met een reisverzekering krijg je meestal bijstand als je bagage gestolen of vertraagd is. Of je ook een schadevergoeding ontvangt, hangt af van het soort reisverzekering dat je hebt.

Welke hulp krijg je met je reisbijstand voor gestolen bagage?

  • Je reisbijstandsverzekeraar zal ervoor zorgen dat je een andere koffer toegestuurd krijgt. Familie of vrienden kunnen die bezorgen aan je verzekeraar. 
  • Bij de meeste verzekeraars krijg je in afwachting een bepaald bedrag (bijvoorbeeld € 250  per persoon) om de meest noodzakelijke spullen te kopen. 

Wat als je reisverzekering ook een bagageverzekering omvat?

Als je een reisverzekering met een bagageverzekering hebt, ontvang je een vergoeding bij diefstal van je bagage. Lees altijd goed de polissen na van je reisverzekering voor je intekent: 

  • Controleer de waarborgen: een bagageverzekering beschermt je normaal tegen diefstal, maar ook tegen beschadiging, verlies of vertraging van aflevering. 
  • Check de uitsluitingen: soms is bijvoorbeeld diefstal uit een auto niet verzekerd tussen 22 en 6 uur ‘s nachts of is diefstal van sportmateriaal  niet gedekt.
  • Bekijk het bedrag van de schadevergoeding: soms geldt er een globaal maximumbedrag (bijvoorbeeld € 1 250 of € 2 500 per persoon), soms kun je goederen afzonderlijk verzekeren.

Hulp nodig om een goede reisbijstandsverzekering te vinden?

Als je de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen gebruikt, kun je de prijs en de kwaliteit van de verschillende reisbijstandsverzekeringen vergelijken. 

Vind je reisbijstandsverzekering