Dossier

Komt je reisverzekering tussen voor gestolen bagage?

29 april 2021
Komt je reisverzekering tussen voor gestolen bagage?

Met een reisverzekering krijg je doorgaans bijstand als je bagage gestolen of vertraagd is. Of je ook een schadevergoeding ontvangt, hangt af van het soort reisverzekering dat je hebt.

Welke hulp krijg je met je reisbijstand voor gestolen bagage?

Reisbijstand is de basis van elke reisverzekering. Bij gestolen bagage krijg je meestal de volgende bijstand:

  • Je reisbijstandsverzekeraar zal ervoor zorgen dat je een andere koffer toegestuurd krijgt en zal de verzendingskosten betalen. Familie of vrienden kunnen die bezorgen aan je verzekeraar.
  • Bij sommige verzekeraars krijg je in afwachting een bepaald bedrag (bijvoorbeeld € 250 per persoon) om de meest noodzakelijke spullen te kopen.

Wat als je een reisverzekering met bagageverzekering hebt?

Als je reisverzekering naast reisbijstand ook een bagageverzekering omvat, ontvang je een vergoeding bij diefstal van je bagage. Lees altijd goed de polissen na van je reisverzekering voor je intekent: 

  • Controleer de waarborgen: een bagageverzekering beschermt je normaal tegen diefstal, maar ook tegen beschadiging, verlies of vertraging van aflevering.
  • Check de uitsluitingen: soms is bijvoorbeeld diefstal uit een auto niet verzekerd tussen 22 en 6 uur ’s nachts. Ook diefstal van sportmateriaal of diefstal uit een tent of gemeenschappelijke slaapruimte zijn mogelijk niet gedekt.
  • Bekijk het bedrag van de schadevergoeding: soms geldt er een globaal maximumbedrag (bijvoorbeeld € 1 250 of € 2 500 per persoon per reis), soms kun je bepaalde goederen afzonderlijk verzekeren.

Hulp nodig om een goede reisbijstandsverzekering te vinden?

Als je de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen gebruikt, kun je de prijs en de kwaliteit van de verschillende reisbijstandsverzekeringen vergelijken. 

Vind je reisbijstandsverzekering