Dossier

Reisbijstandsverzekeringen vergelijken: 5 tips

05 maart 2020
Reisbijstandsverzekeringen vergelijken

Reisbijstandsverzekeringen vergelijken, een aanrader als je weet dat de verschillen groot zijn. Als het echt mis gaat, is het mogelijk dat je bij de ene reisbijstandsverzekering alles terugkrijgt terwijl de andere maar een klein deel terugbetaalt. Met onze 5 tips en onze koopwijzer wordt reisbijstandsverzekeringen vergelijken een stuk makkelijker.

Vergelijk reisbijstandsverzekeringen

1. Zorg dat je reisbijstandsverzekering afgestemd is op jouw situatie

Wil je alleen medische bijstand? Of wil je ook bijstand bij autopech? En waar gaat de reis naartoe? Allemaal factoren die belangrijk zijn om reisbijstandsverzekeringen te kunnen vergelijken. Als je offertes aanvraagt, bekijk je beter hoe het zit met de personenbijstand en de voertuigenbijstand.

2. Controleer de voorwaarden van de reisbijstandsformules

De prijs van een reisbijstandsverzekering is belangrijk, maar wat als het echt mis gaat? Bijvoorbeeld op de volgende vlakken zijn er grote verschillen:

  • Wie is gedekt? Alleen de gezinsleden die bij jou wonen of ook de kinderen die niet meer thuis wonen, maar wel nog ten laste zijn?
  • Hoe lang loopt de dekking? Meestal is dat 90 tot 180 dagen. Voor langere reizen doe je beter extra navraag.
  • Welk plafond is er voor de medische kosten? Zeker in de VS of Zwitserland kunnen de kosten hoog oplopen. Als er een (beperkt) plafond is, zul je in dat geval nog een groot deel zelf moeten betalen.
  • Welke uitsluitingen zijn er? Zijn bijvoorbeeld gevaarlijke sporten gedekt? 
  • Wat bij repatriëring? Wat gebeurt er met je reisgezelschap in dat geval? Neemt de reisbijstandsverzekeraar ook die kosten op zich? 
  • Krijg je een vervangwagen als je problemen hebt met je auto?

3. Vergelijk prijzen van reisbijstandsverzekeringen

 Vergelijk reisbijstandsverzekeringen met de koopwijzer

Met de koopwijzer van Test Aankoop Verzekeringen kun je in een-twee-drie verschillende reisbijstandsverzekeringen vergelijken. Je duidt aan waarvoor je bijstand wilt en je krijgt meteen een overzicht van de verschillende formules en het detail van de prijzen. 

4. Beslis welke duur je reisbijstand moet hebben

Bij sommige verzekeraars heb je de keuze uit een jaarlijkse of tijdelijke reisbijstandsverzekering. Als je meer dan 1 keer op reis gaat, is het in de meeste gevallen interessant om een jaarlijkse formule te kiezen. In de koopwijzer van Test Aankoop Verzekeringen beperken we ons daarom tot jaarlijkse reisbijstandsverzekeringen.

5. Vertrouw op onafhankelijk advies voor de kwaliteit

Test Aankoop doet regelmatig onderzoek naar de markt van de reisbijstandsverzekeringen. Goed nieuws voor jou, want daardoor zie je in de koopwijzer meteen de positieve en negatieve punten van elke reisbijstand. Bovendien weet je welke reisbijstand Beste Koop is voor jou of Beste van de Test. Redenen genoeg dus om de koopwijzer uit te proberen!