Dossier

Heb je een reisbijstandsverzekering nodig voor de VS?

02 april 2020
Moet je extra reisbijstand nemen voor de VS?

Als je naar de VS op reis vertrekt, dan is het verstandig om een extra reisbijstandsverzekering te nemen. We leggen je uit waarom.

Vind reisbijstand voor de VS

Geen reisbijstand in de VS via je ziekenfonds

Als je naar de VS reist, dan kun je in de meeste gevallen niet op bijstand van je ziekenfonds rekenen als je medische hulp nodig hebt of gerepatrieerd moet worden. In Europa en de landen rond de Middellandse Zee is dat wel het geval dankzij de Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK). Als je daar wordt opgenomen in een openbaar ziekenhuis, dan zal je ziekenfonds de factuur rechtstreeks betalen. De rekening voor de ambulante kosten kun je bij hen binnenbrengen als je terug thuis bent.

Extra reisbijstandsverzekering voor je reis naar de VS

Als het echt tegenzit en je naar het ziekenhuis moet in de VS, dan kunnen de kosten zeer hoog oplopen. Voor een dagverblijf in een Amerikaans ziekenhuis is een factuur van € 5.000 zeker niet ondenkbaar. Gezien deze kosten niet gedekt worden door je ziekenfonds, neem je beter een extra reisbijstandsverzekering. In vergelijking met wat je riskeert te moeten betalen, ben je dan een stuk goedkoper af.   

Waarop letten als je een reisbijstand voor de VS kiest?

Als je naar de VS reist, is het belangrijk om de juiste reisbijstand te nemen:

  • Controleer of je ook gedekt bent in de VS. Sommige reisbijstandsverzekeringen gelden enkel in Europa, bij andere is dat wereldwijd.
  • Check of er een maximaal bedrag is voor de medische kosten. Voor de VS is het beter om een hoog plafond te kiezen (bijvoorbeeld minimaal € 500.000).
  • Ga na of de terugkeer van je gezinsleden ook gedekt is.
  • Controleer hoe lang je reis maximaal mag duren om gedekt te zijn door je reisbijstand.

Hulp nodig om de reisbijstandsverzekeringen te vergelijken?

De koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen maakt het je makkelijk. Beantwoord enkele eenvoudige vragen en krijg meteen de prijs en de kwaliteitsscore. Ook handig: je kunt tot 5 reisbijstandsverzekeringen gedetailleerd vergelijken op bijvoorbeeld het plafondbedrag van de medische kosten, de dekking en de uitsluitingen.

Vind je reisbijstand voor de VS