Dossier

Is reisbijstand voor je vliegvakantie interessant?

03 juli 2019
Reisbijstand vliegvakantie

03 juli 2019

Reisbijstand voor je vliegvakantie kan je veel financiële zorgen besparen. Ontdek wat je kunt verwachten en vertrek met een gerust hart op reis.

Vind je reisbijstandsverzekering

Wat is reisbijstand?

Een reisbijstandsverzekering omvat altijd personenbijstand. Dat betekent dat je kosten van ziekenhuisopname, repatriëring, nabehandeling enz. gedekt zijn als je op reis een medisch probleem krijgt. Je kunt die bijstand uitbreiden met een luik voertuigbijstand om hulp te krijgen voor je auto.

Wat met reisbijstand voor je vliegvakantie?

Als je op vliegvakantie bent in Europa of elders in het buitenland (afhankelijk van de bijstand die je kiest), kun je reisbijstand inschakelen als je medische verzorging nodig hebt of gerepatrieerd moet worden. De bijstand kan dan tussenkomen voor: 

  • medische kosten: het verschil tussen je ziekenhuisfactuur of factuur voor ambulante kosten en de terugbetaling van het ziekenfonds wordt vergoed door je reisbijstand.
  • repatriëring: als je om medische redenen moet worden gerepatrieerd, kan dat via de personenbijstand.
  • nabehandelingskosten: als je in België achteraf nog medische verzorging nodig hebt, kan je reisbijstand ook tussenkomen.
  • redding en opsporing: als je een ongeluk hebt in de bergen, nemen de meeste reisbijstandsverzekeringen de reddings- en/of opsporingskosten voor hun rekening.
  • reiskosten voor een familielid: als je in het ziekenhuis wordt opgenomen, kunnen de reiskosten betaald worden van een nabij familielid dat jou wil bijstaan.
  • hotelkosten: je hotel kan terugbetaald worden als je nog niet kunt terugreizen omdat je nog medische verzorging nodig hebt in het buitenland.
  • kosten bij overlijden: als jij zelf of een gezinslid in het buitenland overlijdt, dan komt je reisbijstand tussen.

Waarom je reisbijstand niet uitbreiden voor meer zekerheid?

Als je op vliegvakantie vertrekt, kun je je reisbijstandsverzekering uitbreiden met deze verzekeringen: 

  • Een annulatieverzekering is handig als je je vliegvakantie moet annuleren omwille van bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een familielid of van onvrijwillig ontslag.
  • Met een bagageverzekering kun je op bijstand rekenen als je bagage beschadigd is of vertraging heeft bij aankomst met het vliegtuig. Je kunt dan een vergoeding krijgen om essentiële spullen te kopen. De verzekeraar kan je ook een andere koffer sturen met persoonlijke spullen en zal contact houden met de luchtvaartmaatschappij tot je je bagage terug hebt.

Met deze extra verzekeringen wordt je reisbijstandsverzekering een complete reisverzekering.

Hulp nodig om een goede reisbijstandsverzekering te vinden?

Vertrouw op de koopwijzer reisbijstand van Test Aankoop Verzekeringen en krijg meteen de prijzen en de plus- en minpunten van elke reisbijstandsverzekering. Als je dat wenst, kun je meteen intekenen.

Vind je reisbijstand