Dossier

Reisbijstand in 10 voorbeelden

25 april 2019
Reisbijstand in 10 voorbeelden

Geen idee voor welke situaties je reisbijstand zou kunnen gebruiken? In deze 10 voorbeelden komt een reisbijstandsverzekering goed van pas.

Vergelijk reisbijstandsverzekeringen

1. Je moet gerepatrieerd worden na een snowboardongeluk in Frankrijk.

De reisbijstandsverzekeraar zal je terugreis organiseren en de kosten betalen als het medisch team beslist dat je repatriëring nodig is. 

2. Je roadtrip door de VS loopt in mineur af. Je valt slecht en hebt een knieoperatie nodig.

Je verblijfskosten in het ziekenhuis, de kosten voor geneeskundige verzorging en de vervoerskosten worden door je reisbijstandsverzekering betaald. Een hele meevaller als je weet dat de ziekenhuisfactuur in de VS zeer hoog oploopt.

3. Door een orkaan is alle vliegverkeer in Japan opgeschort. Je kunt niet vertrekken.

Je reisbijstandsverzekering zal een vergoeding betalen voor de extra verblijfkosten. De precieze duur en het bedrag verschilt van verzekeraar tot verzekeraar.

4. Je raakt in Italië betrokken bij een verkeersongeval en wordt aangeklaagd.

Als je reisbijstandsverzekering juridische bijstand voorziet, zal je verzekeraar tussenkomst verlenen voor de kosten van een advocaat. De omvang van de dekking verschilt van verzekeraar tot verzekeraar.

5. Je hebt in België nog nabehandeling nodig na een skiongeval in Zwitserland.

Gelukkig kun je in de meeste gevallen een beroep doen op je reisbijstandsverzekeraar voor tussenkomst in de kosten. De precieze duur en het bedrag van de tussenkomst verschilt van verzekeraar tot verzekeraar.

6. Je schoonvader overlijdt als je op vakantie bent. Je moet vervroegd terug naar huis.

Je reisbijstand zal je terugreis organiseren en betalen. Een hele geruststelling op zo’n moeilijk moment.

7. Het wisselstuk dat nodig is om je auto te herstellen, blijkt niet voorradig te zijn in Spanje.

Je bijstandsverzekeraar zal ervoor zorgen dat het vervangstuk zo snel mogelijk ter plaatse geraakt. Het stuk zelf zul je wel moeten terugbetalen aan je verzekeraar.

8. Je zoontje was aan het spelen met de autosleutel terwijl je je bagage aan het uitladen was aan je vakantiehuis. De sleutel is nergens meer te vinden.

Je reisbijstand zal een reservesleutel opsturen.

9. Je auto start niet meer als je thuis wilt vertrekken.

Het hangt van je reisbijstand af of je hulp zult krijgen. Sommige komen alleen tussen als dat op minstens 10 km afstand is van je woonplaats. Bij andere is het alleen in het buitenland. 

10. Op vakantie is je auto in panne gevallen. Zolang de herstelling duurt, wil je een andere auto gebruiken om de geplande uitstapjes toch te kunnen doen.

Het hangt van je reisbijstand af of je in dat geval een vervangwagen krijgt. Controleer op voorhand hoe het zit met jouw verzekering. Sommige verzekeraars bieden enkel een vervangwagen in België, andere enkel in het buitenland. Ook de voorwaarden en de duur verschillen van reisbijstand tot reisbijstand.

Vind een reisbijstand die bij je past

Om een goede reisbijstand te vinden voor jouw persoonlijke situatie kun je vertrouwen op de koopwijzer van Test Aankoop:

  • Je weet meteen hoeveel elke reisbijstand kost.
  • Je ziet de kwaliteitsscore en plus- en minpunten van alle reisbijstandsverzekeringen.
  •  Je kunt tot 5 reisbijstandsverzekeringen vergelijken op criteria zoals dekking voor medische kosten, vervangwagen enz.

Vind een goede reisbijstand