Dossier

Dekt je reisbijstand ook je huurauto?

29 april 2021
Dekt je reisbijstand ook je huurauto?

Als je een reisbijstandsverzekering hebt, kun je meestal rekenen op pechverhelping en medische bijstand. Maar dat is enkel voor je eigen auto, niet voor je huurauto dus. Ontdek er meer over.

Waarvoor geldt je reisbijstandsverzekering?

Met een reisbijstandsverzekering kun je een dubbele bijstand krijgen: 

  • Voertuigbijstand: als je een ongeval hebt, je auto in panne staat of gestolen is, kun je de bijstandscentrale bellen. Je auto wordt dan naar de garage gesleept en je kunt een vervangwagen krijgen.
  • Personenbijstand: je krijgt hulp als je in het buitenland medische verzorging nodig hebt of gerepatrieerd moet worden. Je verzekeraar zal dan bijvoorbeeld ook het verschil vergoeden tussen de ziekenhuisfactuur en de terugbetaling van het ziekenfonds. 

Autopech met je huurauto ook gedekt door je reisbijstand?

Als je in panne staat met de auto die je huurt op vakantie, helpt je reisbijstand niet. Die geldt alleen voor je eigen auto.

Gelukkig is pechverhelping vaak inbegrepen in het contract van autoverhuurbedrijven. Vraag bij je vertrek zeker na hoe het zit bij autopech. Bij Avis bijvoorbeeld is basispechhulp gedekt. Om ook verzekerd te zijn bij bijvoorbeeld een lekke band of kwijtgeraakte sleutels moet je een extra verzekering nemen.

Ontdek meer over autopech met je huurauto.

Hulp nodig om een goede reisbijstandsverzekering te vinden?

Vergelijk de prijs en de kwaliteit van de verschillende reisbijstandsverzekeringen met de koopwijzer reisbijstandsverzekeringen van Test Aankoop Verzekeringen. 

Vind je reisbijstandsverzekering