Dossier

Dekt reisbijstand autopech?

12 december 2019
Autopech gedekt door reisbijstand?

Als je autopech hebt, dan is het mogelijk dat je op je reisbijstand een beroep kunt doen. Het hangt ervan af of je een reisbijstandsformule gekozen hebt die voertuigbijstand omvat.

Vind je reisbijstand

Kun je rekenen op pechverhelping via je reisbijstand?

Als je reisbijstand ook een luik voertuigbijstand omvat, dan krijg je hulp bij autopech. Op reis, maar vaak ook in België. Soms zelfs als je in panne staat op je oprit. Je verzekeraar zal dan een takeldienst sturen om je ter plaatse te helpen of je naar de dichtstbijzijnde garage te slepen. De herstellingskosten moet je wel zelf betalen. 

Krijg je pechverhelping via je gewone autoverzekering?

Als je een ongeval in België hebt en je auto niet meer verder kan rijden, dan zal je autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid zorgen dat je auto naar de garage wordt gesleept. Is er een technisch probleem en staat je auto in panne? Dan ben je in de meeste gevallen beter af als je je autoverzekering uitbreidde met een optie voertuigbijstand.

Vergelijk en kies je reisbijstand slim

De verzekeraars bieden verschillende reisbijstandsformules. Het is daarom belangrijk dat je de kleine lettertjes van je contract goed naleest:

  • Bij sommige verzekeraars moet je meer betalen voor een oudere auto of krijg je geen bijstand meer als je auto bijvoorbeeld 10 of 15 jaar oud is.
  • Sommige verzekeraars beperken de terugbetaling van de takeldienst tot € 250 of € 500. Andere hebben geen maximumbedrag, maar eisen wel dat je hen op voorhand verwittigt. Doe je dat niet, dan betalen ze mogelijk niet alles terug.

Vind een goede reisbijstandsverzekering

Test Aankoop Verzekeringen helpt je om de plus- en minpunten van de reisbijstandsformules te vergelijken.

Vertrouw op Test Aankoop Verzekeringen