Dossier

Reisbijstand: Beste Koop volgens Test Aankoop

17 december 2020
Reisbijstandsverzekering: Beste Koop volgens Test Aankoop

Wil je zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken? Met reisbijstand ben je gerust als er iets verkeerd gaat. Zeker als je de Beste Koop kiest volgens Test Aankoop. 

Vind reisbijstand met de Beste Koop

Waarom neem je reisbijstand?

Reisbijstand is zeker niet verplicht, maar het is wel handig als het op vakantie tegen zit. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Je moet geopereerd worden nadat je een ongeval hebt gehad op vakantie.
  • Je moet langer op skivakantie blijven omdat wegen zijn afgesloten door lawinegevaar.
  • Je moet vroeger terug naar België door een ziekenhuisopname van een familielid.
  • Je bagage is vertraagd.
  • Je hebt autopech en je auto kan ter plaatse hersteld worden.
  • Je bent je autosleutels kwijt.

Wat dekt een reisbijstandsverzekering precies?

Met een reisbijstandsverzekering ben je zeker dat je personenbijstand krijgt. Je kunt de reisbijstand uitbreiden met voertuigbijstand voor hulp bij autopech. Goed om te weten: met de personenbijstand worden je medische kosten in het buitenland vergoed, met voertuigbijstand krijg je praktische hulp. De kosten voor de herstelling van je auto worden nooit terugbetaald.

Wat is de reisbijstand met de Beste Koop volgens Test Aankoop?

Als consumentenorganisatie doet Test Aankoop onderzoek naar de reisbijstandsverzekeringen die op de markt zijn. Daarvoor vragen we telkens de prijzen en de voorwaarden op. De dekking en de uitsluitingen verschillen namelijk van contract tot contract. 

We evalueren alle contracten op dezelfde criteria. Op basis daarvan krijgt elke reisbijstand een kwaliteitsscore. Een score vanaf 65 betekent dat het contract van goede kwaliteit is. Vervolgens bepalen we welke reisbijstandsverzekeringen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben en dus de Beste Koop zijn.

In Budget & Recht n° 267 van november 2019 vind je de resultaten van ons recentste onderzoek naar reisbijstandsverzekeringen. De titel Beste Koop wordt daarin toegekend aan maar liefst 8 polissen. Voor de formule bijstand aan het gezin en de auto (zonder vervangwagen) zijn dat Belfius Assistance, Ethias Assistance Car & Family, Globo-reisverzekering van Test Aankoop Verzekeringen en VAB Reisbijstand.

Vind jouw Beste Koop met de koopwijzer