Dossier

Goedkope reisverzekering: 3 tips

23 april 2019
Goedkope reisverzekering

Op zoek naar een goedkope reisverzekering? Test Aankoop helpt je met 3 tips. Zo ben je zeker dat je zorgeloos op reis vertrekt.

Vind een goedkope reisverzekering

Tip 1: vergelijk geen appelen met peren als je een goedkope reisverzekering zoekt

Er zijn heel wat verschillende reisverzekeringen op de markt. Als je een goedkope reisverzekering zoekt, moet je zeker zijn dat je weet wat je kiest. Een reisverzekering kan 1 of meer van deze waarborgen omvatten:

 • Bijstand aan personen: je kosten van ziekenhuisopname, repatriëring, nabehandeling enz. in het buitenland worden vergoed. 
 • Bijstand aan voertuigen: je krijgt hulp als je een probleem hebt met je auto. In het buitenland, en eventueel ook in België.
 • Annulatieverzekering: de verzekeraar komt tussen als je je reis moet annuleren door een overlijden, een ongeval of ziekte van een verzekerde of een (dicht) familielid.
 • Bagageverzekering: je hebt recht op tussenkomst als je bagage gestolen, verloren of beschadigd is.

Controleer of de reisverzekeringen wel dezelfde waarborgen omvatten, want anders vergelijk je appelen met peren.

Tip 2: lees de kleine lettertjes goed na

Een goedkope reisverzekering kan interessant zijn, maar controleer zeker de waarborgen, dekkingen en uitsluitingen. Bijvoorbeeld:

 • De medische kosten die gedekt zijn bij de personenbijstand kunnen uiteenlopen van € 50 000 tot € 2 000 000. Zeker in de VS kunnen de kosten hoog oplopen en controleer je beter hoe het zit bij jouw reisbijstand.
 • Sommige reisverzekeringen bieden in hun voertuigbijstand enkel pechverhelping bij problemen vanaf 10 km van je woning. Dus niet als je voor je deur geparkeerd staat. Ook of je al dan niet een vervangwagen krijgt en voor hoe lang, verschilt sterk van contract tot contract.
 • Niet altijd alle redenen van annulatie zijn gedekt bij de annulatieverzekeringen en ook niet altijd de hele reissom. Kijk daarom ook goed na welke gebeurtenissen aanleiding geven tot een tussenkomst.
 • Bagageverzekeringen bieden vaak geen tussenkomst voor smartphones, laptops, brillen enz. Lees dus zeker na wat de uitsluitingen zijn. Check ook wat het maximale bedrag van de vergoeding is.

Tip 3: gebruik de koopwijzer van Test Aankoop voor een goedkope reisverzekering

Als je een reisverzekering wil met enkel personen- en voertuigbijstand, kun je vertrouwen op Test Aankoop: 

 • Je vindt meteen een goedkope reisverzekering tegen een goede kwaliteit als je de formule kiest die de Beste Koop is.
 • Je ziet de kwaliteitsscore en plus- en minpunten van alle reisbijstandsverzekeringen.
 • Je kunt tot 5 reisbijstandsverzekeringen vergelijken op alle belangrijke criteria zoals bedragen van de dekking voor medische kosten, vervangwagen enz.

Vind een goedkope reisverzekering