Dossier

Is er franchise bij reisbijstand?

28 november 2019
Franchise bij reisbijstand

Bij reisbijstand geldt er zeker niet altijd een franchise. Het hangt af van de reisbijstandsverzekering die je kiest. Wil je zeker zijn dat er geen franchise van toepassing is? Maak dan gebruik van de koopwijzer reisbijstand.

Vind je reisbijstand met de koopwijzer

Franchise of vrijstelling

Bij tal van verzekeringen geldt er een franchise. Bijvoorbeeld bij een full omnium, familiale verzekering of hospitalisatieverzekering moet je meestal een deel zelf betalen. Bij de verplichte autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid is er bijna nooit sprake van een franchise. Enkel jongeren die niet als bestuurder in het contract staan of bestuurders die al verschillende ongevallen gehad hebben, betalen soms franchise.

Franchise bij reisbijstand

Bij reisbijstand is de toepassing van een franchise minder frequent. Bij de meeste reisbijstandsverzekeraars gelden er wel limieten voor bijvoorbeeld medische kosten of nabehandelingskosten, maar is er geen franchise. Bij Allianz, Belfius, Ethias, Federale, Test Aankoop Verzekeringen (Globo), Touring en VAB is dat bijvoorbeeld het geval. Bij de volgende reisbijstandsformules geldt er wel een franchise:

  • Sport World, Smart World, VIP World van Europ Assistance: franchise van € 125. 
  • Light World van Europ Assistance: franchise van € 60.
  • ING Lion Assistance: franchise van € 50.
  • DVV Assistance: franchise van € 40.

Hoe vergelijk je reisbijstand op franchise?

Als je niet alle contracten wil uitpluizen om te weten hoe het zit met de franchise, kun je vertrouwen op de koopwijzer reisbijstand van Test Aankoop Verzekeringen. Beantwoord een paar eenvoudige vragen en krijg meteen een duidelijk beeld van de verschillende reisbijstandsverzekeringen:

  • Wat is de prijs van de reisbijstand? 
  • Hoe zit het met de kwaliteit en de plus- en minpunten? 
  • Welk prijsvoordeel krijg je als je via Test Aankoop je reisbijstand online afsluit?
  • Wat is de eventuele franchise

Mooi meegenomen: je kunt tot 5 reisbijstandsverzekeringen gedetailleerd vergelijken op het vlak van franchise, dekking van bestaande ziekten of gevaarlijke sporten, limietbedragen enz. 

Vergelijk reisbijstand op franchise