Nieuws

Je geld bij Integrale is nu niet in gevaar

06 januari 2021
Integrale vereffening

Wij hebben in het verleden vaak levensverzekeringen aanbevolen van Integrale. Een paar jaar geleden is de maatschappij in onrustig vaarwater terechtgekomen. Er moet tegen 24/2/2021 een oplossing zijn. In afwachting is er geen reden voor paniek. 
Misschien heb jij in het verleden op ons aanraden belegd in de levensverzekering 786 van Integrale? Of heb je centen gestoken in het fonds Integrale Perspective Test Aankoop. Het kan ook dat je werkgever voor Integrale heeft gekozen voor de groepsverzekering die hij voor zijn personeel heeft gesloten.

Dan maak je je ongetwijfeld zorgen omdat de maatschappij in onrustig vaarwater is terechtgekomen. Er wordt hard naar een oplossing gezocht. De oorspronkelijke deadline van 23/12/2020 werd verschoven naar 24/2/2021. Ondertussen is er geen reden tot paniek.

Wat is er aan de hand?

De Nationale Bank van België (NBB), die toezicht houdt op de verzekeringssector, had geëist dat Integrale een kapitaalbuffer zou aanleggen en daar kon de maatschappij niet aan voldoen. Diverse herstelplannen werden afgekeurd. 

Uiteindelijk werd beslist dat tegen 23/12/2020 duidelijk moest zijn hoe het verder moet met de activiteiten van deze verzekeraar. Inmiddels werd uitstel verleend tot 24/2/2021.

Wat brengt de toekomst?

Wellicht zal de oplossing een van deze twee mogelijkheden zijn:

  • ofwel komt het tot een vereffening
  • ofwel wordt Integrale door een andere verzekeringsmaatschappij overgenomen. 
Bij een vereffening wordt een vereffenaar aangesteld die de activiteiten geleidelijk zal stopzetten. Dat kan jaren duren. In eerste instantie blijven de lopende contracten gewoon bestaan en blijven ze beheerd door Integrale. Tot de portefeuilles door andere verzekeraars zijn overgekocht.
Bij een overname neemt de overnemende verzekeraar alle verplichtingen van Integrale meteen over. Hij kan dan tevens de vereiste extra kapitaalbuffer aanleggen en de activiteiten gewoon voortzetten of zelfs uitbreiden. Wellicht zal de grootste verandering voor jou er dan in bestaan dat de naam van je verzekeraar wijzigt.

Geen reden voor paniek

Er is hoe dan ook geen enkele reden om je centen nu snel-snel op te vragen. Voor meer details verwijzen we naar ons dossier over Integrale. Daar kun je lezen hoe de vork in de steel zit voor de belegging die jij momenteel bij die verzekeraar hebt lopen: de levensverzekering 786 (eventueel als langetermijnbelegging, dus met belastingvoordeel), het verzekeringsfonds Integrale Perspective Test Aankoop of een groepsverzekering.

Zit je met vragen?

Je kunt elke werkdag terecht bij de financiële experts van Test Aankoop invest op het nummer 02 542 33 51, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.

BEL 02 542 33 51

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

for any query or support dial Facebook Telefoonnummer through.....www.klantenservicebelgies.com/.../

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/10/2020
, Gereageerd:

Hallo, bedankt voor je bijdrage, uiteraard kan je steeds terecht bij onze financiële experten op het rechtstreekse nummer 02-542.33.51 (elke werkdag tot 16u) mocht je vragen hebben over pensioensparen. Ze helpen je graag verder! mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

Bijvoorbeeld omdat je vroeger bij een andere werkgever werkte en de spaarpot opgebouwd via diens groepsverzekering bij je vertrek naar Integrale hebt overgeheveld.
investor-log.com/.../hoe-windows-live-mail-error-0x800c0006-te-repareren.html

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies