Nieuws

Goed nieuws: de verzekeraar Integrale heeft een overnemer gevonden

12 mei 2021
Integrale vereffening

Wij hebben in het verleden vaak levensverzekeringen aanbevolen van Integrale. Gezien de moeilijkheden waarin de verzekeraar zich bevindt, heeft Integrale aangekondigd dat alle contracten zullen worden overgenomen door Monument Assurance Belgium.  
Misschien heb jij in het verleden op ons aanraden belegd in de levensverzekering 786 van Integrale? Of heb je centen gestoken in het fonds Integrale Perspective Test Aankoop. Het kan ook dat je werkgever voor Integrale heeft gekozen voor de groepsverzekering die hij voor zijn personeel heeft gesloten.

Dan maak je je ongetwijfeld zorgen omdat de maatschappij opnieuw in onrustig vaarwater is terechtgekomen. 

Wat is er aan de hand?

De Nationale Bank van België (NBB), die toezicht houdt op de verzekeringssector, had geëist dat Integrale een kapitaalbuffer zou aanleggen en daar kon de maatschappij niet aan voldoen. Diverse herstelplannen werden afgekeurd. Daardoor leek de verzekeraar op een vereffeningaf te stevenen ofwel op een overname van Integrale door een andere maatschappij.

Vandaag is duidelijk dat het de tweede optie is geworden. Op 7 mei heeft Integrale aangekondigd dat al zijn contracten zullen worden overgenomen door Monument Assurance Belgium.

Voor de verzekerden zou er niets veranderen

Behalve de naam van hun verzekeraar zal er voor de verzekerden niets veranderen. Alle contractverplichtingen zullen door Monument Assurance Belgium worden nageleefd, zoals bijvoorbeeld de rendementsgarantie op de reserve, de intresttarieven (soms minstens 3,75 %) op toekomstige premies...

De verzekeringspolissen zouden in betere handen komen en het Garantiefonds dat een dekking biedt tot € 100 000 per verzekerde en per verzekeraar zou van toepassing blijven voor de individuele levensverzekeringen met gegarandeerd rendement (Integrale 786, Certiflex beheerd door Ethias enz.)

In eerste instantie zal Monument Assurance Belgium de continuïteit van de huidige activiteiten willen verzorgen. Het is nog te vroeg om te weten of in de toekomst de activiteiten zullen worden uitgebreid of dat het alleen bij het beheer van de huidige contracten blijft.

De overname moet nog goedgekeurd worden

Belangrijk detail: de Nationale Bank van België moet de overname nog goedkeuren.

Wat als die weigert? Dan kan een andere overnemer zich nog kandidaat stellen. Tenzij er toch nog een vereffening van komt. In dat geval wordt een vereffenaar aangesteld die de activiteiten geleidelijk zal stopzetten. Dat kan jaren duren. In eerste instantie blijven de lopende contracten gewoon bestaan en blijven ze beheerd door Integrale. Tot de portefeuilles door andere verzekeraars zijn overgekocht.

Geen reden voor paniek

Er is hoe dan ook geen enkele reden om je centen nu snel-snel op te vragen. Voor meer details verwijzen we naar ons dossier over Integrale. Daar kun je lezen hoe de vork in de steel zit voor de belegging die jij momenteel bij die verzekeraar hebt lopen: de levensverzekering 786 (eventueel als langetermijnbelegging, dus met belastingvoordeel), het verzekeringsfonds Integrale Perspective Test Aankoop of een groepsverzekering.

Zit je met vragen?

Je kunt elke werkdag terecht bij de financiële experts van Test Aankoop invest op het nummer 02 542 33 51, van 9 tot 12.30 uur en van 13 tot 16 uur.

BEL 02 542 33 51

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

3 reacties

sorteer op :

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

for any query or support dial Facebook Telefoonnummer through.....www.klantenservicebelgies.com/.../

Meld je aan om toegang te krijgen.

26/10/2020
, Gereageerd:

Hallo, bedankt voor je bijdrage, uiteraard kan je steeds terecht bij onze financiële experten op het rechtstreekse nummer 02-542.33.51 (elke werkdag tot 16u) mocht je vragen hebben over pensioensparen. Ze helpen je graag verder! mvg, ^An

Meld je aan om toegang te krijgen.

14/10/2020

Bijvoorbeeld omdat je vroeger bij een andere werkgever werkte en de spaarpot opgebouwd via diens groepsverzekering bij je vertrek naar Integrale hebt overgeheveld.
investor-log.com/.../hoe-windows-live-mail-error-0x800c0006-te-repareren.html

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies