Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Bereken zelf

Sparen tegen uw pensioen

U moet er u goed van bewust zijn dat het pensioen gelijk staat met een inkomstendaling. Gelukkig hebt u de kans om daarop te anticiperen en een persoonlijk spaarpotje op te bouwen dat in zekere mate uw koopkracht zal vrijwaren.

Welk pensioen voor u ?

Op de website mypension.be kunt u een raming vinden van uw toekomstig pensioen. Het is een schatting op basis van uw huidig loon en in de veronderstelling dat u tot de pensioenleeftijd in hetzelfde systeem blijft werken als nu (dus voltijds of deeltijds, en als werknemer, zelfstandige of ambtenaar). Daardoor is de raming weinig betrouwbaar voor wie aan het begin van zijn loopbaan staat, maar zeker nuttig voor wie slechts een paar jaar van het pensioen verwijderd is.

Heel binnenkort zult u ook een simulatie kunnen maken van hoeveel extra pensioen u zult opstrijken als u studiejaren hebt afgekocht (meer daarover in “Geen haast om studiejaren af te kopen”).

U moet u op die website identificeren met een eID-lezer of met het token waarover u beschikt om toegang te krijgen tot diverse beveiligde onlinediensten van de overheid.

U kunt ook bellen naar de Pensioenlijn: via het gratis nummer 1765, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur (tot 16 uur op vrijdag). Het is handig als u uw rijksregisternummer bij de hand hebt.


Vijf rekenmodules m.b.t. sparen tegen uw pensioen


Nog meer weten?

Geef ons uw mening over Calculators Sparen tegen uw pensioen
Geef ons uw mening over
Help ons om onze website te verbeteren. Beoordeel deze inhoud door een paar vragen te beantwoorden. Ik geef mijn mening
Nee, bedankt.
Geef ons uw mening over
Sparen tegen uw pensioen
In welke mate zou u deze berekening - vergelijkingsmodule aanbevelen aan uw vrienden of familie? (*) Geef een score op een schaal van 1=zeker niet tot 10=zeker wel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Waarom heeft u deze score gegeven?
Wat kunnen we doen om deze berekening - vergelijkingsmodule te verbeteren ?
Bewaren
(*) Verplichte velden - Privacy