Nieuws

Dit is de Beste van de Test voor een autolening

30 juni 2022
de goedkoopste autolening

Wij hebben voor je uitgezocht waar je gemiddeld genomen de beste autolening kon krijgen. Er is één winnaar, of je nu een nieuwe auto kocht, een milieuvriendelijk exemplaar of een tweedehandsauto.

Drie soorten autoleningen

Wij voerden een label "Beste van de Test" in voor autoleningen.

Om uit te zoeken waar de beste autolening werd aangeboden, namen we het gemiddelde van de tarieven die elke kredietverstrekker dagelijks online zette, gedurende een periode van 12 maanden, van 1/5/2021 tot 30/4/2022.

Wanneer meerdere tarieven werden aangeboden, bijvoorbeeld een hoger tarief voor een lening met langere looptijd, hielden we alleen rekening met het laagste tarief. Zo ook noteerden we alleen het tarief van een online gesloten lening als dat voordeliger was dan een lening die in een kantoor wordt gesloten.

We kennen het label alleen toe als de kredietgever in het hele Belgische grondgebied aanwezig is . Het is dus niet uitgesloten dat een plaatselijk verankerde bank een nog lager tarief in petto had.

Drie soorten autofinancieringen

Vrijwel elke kredietverstrekker biedt drie soorten autoleningen aan.

Zonder garantie voor de toekomst

Let wel! Dit label is gebaseerd op een vergelijking van tarieven uit het verleden, dat resultaat houdt geen garantie in voor de toekomst.

Raadpleeg daarom altijd onze tariefvergelijker autoleningen vóór je een lening aanvraagt. Daar vind je het beste tarief van dit moment. Zeker rond het Autosalon pakken sommige kredietverstrekkers tijdelijk met interessantere tarieven uit. 

Nog iets: vóór de kredietverstrekker je een lening geeft, zal hij je financiële situatie analyseren en beoordelen of jij in staat bent om de lening terug te betalen. Als hij van mening is dat je profiel bepaalde risico’s inhoudt, is het daardoor mogelijk dat je niet de beste voorwaarden krijgt of dat je zelfs helemaal geen lening krijgt. Ook zijn er kredietverstrekkers die het meest voordelige tarief voorbehouden voor wie al klant bij hen is.

NAAR ONZE TARIEFVERGELIJKER AUTOLENINGEN