Nieuws

Een autokrediet was nog nooit zo goedkoop

25 januari 2018

Goed nieuws voor wie begin 2018 een autokrediet afsluit: de tarieven liggen historisch laag. En de meeste van de "saloncondities" zullen minstens nog gelden tot en met februari.

Tijdens het autosalon en daarop volgende weken doen kredietverleners traditiegetrouw een extra inspanning om aantrekkelijke formules voor een autokrediet aan te bieden aan potentiële klanten. Deze tijdelijke aanbiedingen vind je natuurlijk ook terug in onze koopwijzer autoleningen op onze website.

Naar de koopwijzer autoleningen

De beste aanbiedingen

Dit jaar biedt Beobank, doorgaans erg agressief in deze sector, een rente van 0,65 % , een historisch laagterecord. Argenta, Crelan, KBC en Belfius volgen met een rente van 0,85 %.

De meeste van deze "saloncondities" gelden normaal nog minstens tot het einde van februari. Die van Beobank bijvoorbeeld is nog geldig tot 31 maart.

Maar opgelet: de voorwaarden die aan deze voordelige aanbiedingen zijn gekoppeld, zijn niet overal dezelfde. Denken we maar aan de maximale looptijd van de lening (vaak beperkt tot 120 maanden), het percentage van de financiering (100 % of meer, met belastingen of de verzekering erbij), de verplichting om een milieuvriendelijk voertuig te kopen (bij BNP Paribas Fortis) …

Zo vind je de beste lening

  1. Onderhandel bij je autoverdeler steeds over de prijs en de eventuele korting. Pas als jullie het daarover eens zijn, begin je over een lening.
  2. Ga naar onze koopwijzer en zoek er de formules die het voordeligst zijn voor jouw huidige situatie.
  3. Ga naar jouw bankier, leg het beste aanbod op tafel en geef aan dat een trouwe klant zoals jij goede voorwaarden voor een autolening verdient.

Valstrikken en minder aantrekkelijke formules

  1. Een lening bij een autoverdeler met een rente van 0 %. Mirakels bestaan niet: met een dergelijk aanbod zal de korting die je op je wagen krijgt meestal beduidend lager liggen.
  2. Aanbiedingen van kredietmakelaars. Die zijn zelden het overwegen waard.
  3. Een ballonkrediet of ballonlening. Bij een dergelijke formule betaal je maandelijks een beperkte som, behalve de laatste afbetaling die tot enkele duizenden euro’s kan oplopen. Ook dit is in principe niet aan te raden.

Lees ook ons dossier over autofinanciering