Nieuws

Een reden minder om PayPal te verkiezen boven een kredietkaart

06 oktober 2022
paypal retourkosten

Vanaf 27 november vergoedt het betaalplatform PayPal niet langer de verzendkosten van een retour. Het verschil tussen een betaling met PayPal en met een kredietkaart wordt meteen veel kleiner.

Wanneer je een online-aankoop retourneert, betalen sommige webwinkels de verzendkosten. Andere niet. Heb je de aankoop afgerekend via het platform van PayPal, dat kun je daar onder bepaalde voorwaarden een terugbetaling van de retourkosten aanvragen. Die terugbetaling is vrij uniek en vormt een groot voordeel wanneer je moet kiezen tussen de ene en de andere betaalmethode.

Op 27 november stopt PayPal echter met deze terugbetaling. Tot 26 november kun je de retourbon nog afdrukken en de verzendkosten terugvragen. Wacht dus niet te lang met het indienen van een verzoek tot terugbetaling.

PayPal blijft online-aankopen beschermen

De terugbetaling van retourkosten mag niet worden verward met de terugbetaling van aankopen via PayPal. Dat laatste wordt gehandhaafd. Deze aankoopbescherming is vergelijkbaar met de chargebackprocedure die kredietkaartmaatschappijen aanbieden. Blijkt de verkoper te kwader trouw of een oplichter, dan kun je onder bepaalde voorwaarden aan PayPal vragen om de aankoop terug te betalen.

PayPal minder aantrekkelijk dan voorheen

Nu PayPal zijn terugbetalingsprogramma terugschroeft, heb je een reden minder om met dat platform te betalen in plaats van met een kredietkaart.

Wil je een kredietkaart aanvragen of wil je weten of jouw kaart duurder is dan andere? Neem een kijkje bij onze vergelijkmodule voor kredietkaarten.

naar de vergelijkmodule