Vragen ?
Test-Aankoop staat u graag bij voor:
- vragen & klachten
- juridisch & medisch advies


Nog geen lid ?
Bel ons vrijblijvend met de code "advies" op het nummer 02 542 32 00
en ontdek de voordelen van ons lidmaatschap.

De Test-Aankoop wereld:
Bereken zelf

Hypotheekleningen: nuttige berekeningen

HYPOTHEEKLENING: IS HET INTERESSANT OM ZE TE VERVANGEN?

Formule: lening met een vaste intrestvoet, met constante maandelijkse afbetalingen

  • Een lopende lening vervangen door een andere, tegen betere voorwaarden, is pas interessant als het verschil in intrestvoet zo groot is dat ook de kosten voor de vervanging van de eerste lening worden gecompenseerd. Voor meer info: "Van hypotheeklening veranderen".
jaar
maanden
%
maanden

(1) Om een idee te hebben van wat momenteel mogelijk is: zie onze Beste Kopen

(2) Dat is de vergoeding die u in principe aan uw huidige kredietverlener verschuldigd bent omdat u vervroegd een einde maakt aan de leningsovereenkomst. Voor recente leningen (grosso modo: gesloten vanaf 1995) gaat het maximaal om 3 maanden intresten.

(3) Als u voor de nieuwe lening bij dezelfde kredietverlener blijft, kunt u hem er misschien van overtuigen om deze kosten te laten vallen. Anders moet u de hypotheek laten opheffen die als waarborg voor de lening op uw woning werd ingeschreven. Reken op zowat
€ 500 voor een hypotheek van € 50 000 en € 600 voor een hypotheek van € 100 000.

(4) Als u voor de nieuwe lening bij dezelfde kredietverlener blijft, kunt u hem er misschien van overtuigen om deze kosten te laten vallen. Anders hebt u een nieuwe hypothecaire inschrijving via de notaris nodig. Hierbij een rekenmodule die u een idee kan geven van de kosten. Reken op zowat € 2 200 voor een hypotheek van € 50 000 en € 3 000 voor een hypotheek van € 100 000.

(5) De nieuwe kredietverlener zal dikwijls administratieve kosten aanrekenen om voor u een leningsdossier te openen. Die kosten draaien vaak rond zowat € 200 tot € 500, al naargelang de kredietverlener en soms het leningsbedrag. Daarnaast kan de nieuwe kredietverlener, net zoals uw huidige kredietverlener dat heeft gedaan, eerst laten ramen hoeveel uw woning waard is vóór hij de lening toekent. Ook die kosten schommelen vaak tussen € 200 en € 500.

Geef ons uw mening over Calculators Hypotheekleningen: nuttige berekeningen
Geef ons uw mening over
Help ons om onze website te verbeteren. Beoordeel deze inhoud door een paar vragen te beantwoorden. Ik geef mijn mening
Nee, bedankt.
Geef ons uw mening over
Hypotheekleningen: nuttige berekeningen
In welke mate zou u deze berekening - vergelijkingsmodule aanbevelen aan uw vrienden of familie? (*) Geef een score op een schaal van 1=zeker niet tot 10=zeker wel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Waarom heeft u deze score gegeven?
Wat kunnen we doen om deze berekening - vergelijkingsmodule te verbeteren ?
Bewaren
(*) Verplichte velden - Privacy