Nieuws

Is je zichtrekening niet te duur?

27 februari 2019
vergelijkmodule zichtrekeningen

Minister Peeters en de FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, pakten heel recent uit met een vergelijkmodule voor zichtrekeningen. Maar wij hebben er zelf ook een! Hij geeft je in twee klikken de goedkoopste zichtrekening voor jou.

Wil je weten welke zichtrekening voor jou het goedkoopst is? Gebruik dan onze Koopwijzer zichtrekeningen.

NAAR ONZE KOOPWIJZER

Die koopwijzer is heel gebruiksvriendelijk. Je geeft je leeftijd op, kiest het profiel dat het dichtst bij jouw gebruiksgewoonten aanleunt (traditionele gebruiker, actieve elektronische gebruiker, gezamenlijke rekening met partner enz.), klikt op “Bereken” en klaar is Kees. In onze gegevensbank worden 110 formules van 22 banken vergeleken en jij krijgt een lijst met geschikte zichtrekeningen, in stijgende volgorde qua jaarlijkse kosten.

De vergelijkmodule van de FSMA vergt méér inspanning. Je moet een hele reeks vragen punt per punt beantwoorden: aantal geldafhalingen per maand met je debetkaart aan de geldautomaat van je eigen bank of een andere bank, aantal domiciliëringen per maand enz.

Onze koopwijzer bestaat al 15 jaar, maar we herwerken hem geregeld om beter aan te sluiten bij de markt en bij de vragen van de gebruikers. En we monitoren de gegevens uiteraard constant, zodat we de tariefwijzigingen van de banken op de voet volgen. 

Terloops: wij hebben voor onze koopwijzer zelf jarenlang – bij wijze van uitzondering – samengewerkt met de FOD Economie, we kregen er zelfs centen voor. Toen de recente richtlijn over de betaalmiddelen in nationale wetgeving werd omgezet, besloten minister Peeters en de FSMA echter om een andere weg te bewandelen en hun eigen vergelijkmodule te maken.

Community

Geld & verzekeringen

Gerelateerde discussies