Nieuws

Test Aankoop-index: 823 500 Belgen hebben te maken met armoede

11 maart 2019

De nieuwe Test Aankoop-index geeft aan hoe moeilijk of gemakkelijk het voor de Belgen is om hun huisvestingskosten, gezondheidskosten, vervoerskosten, vrijetijdsuitgaven enz. te betalen. Veel ondervraagden vonden 2018 een zwaar financieel jaar en vrezen dat 2019 nog erger wordt.

Vervoerskosten

Hoe interpreteer je deze grafiek? Deze percentages geven weer hoeveel Belgen er in 2018 moeilijk of niet in slaagden om bepaalde uitgaven te bekostigen die ze belangrijk vonden voor de levenskwaliteit van hun gezin.

Uit onze enquête blijkt dat 36 % van de ondervraagden er vrij tot zeer moeilijk of zelfs niet in slaagt om zijn vervoerskosten te betalen. Bij gezinnen met een auto is dat uiteraard de grootste slokop.

Betaal minder!

Betaal minder aan de pomp of de laadpaal dankzij het voordeel dat we bij OCTA+ hebben bedongen. Met de HybridCard van OCTA+ krijg je tot 11 cent per liter korting bij meer dan 10 netwerken, waaronder OCTA+, AVIA, Q8, LUKOIL, Texaco en Esso.

Meer weten over HybridCard

Door zuinig te rijden, verbruik je bovendien tot 30 % minder brandstof. Lees onze tips in ons dossier.

Onze eisen

  • Wij vragen om milieuvriendelijkere producten en diensten aantrekkelijker te maken door ze minder te belasten. Zo zou de btw op fietsen, elektrische fietsen, steps, speedelecs en elektrische moto’s verlaagd moeten worden van 21 % naar 6 %.