Nieuws

Ook Beobank heeft nu app voor mobiel bankieren

22 september 2015
Ook Beobank heeft nu app voor mobiel bankieren

Beobank sluit zich aan bij de grote meerderheid van de banken die vandaag de dag een app voor smartphones en tablets aanbiedt.

Mobiliteit voor alles: meer en meer consumenten willen hun smartphone of tablet gebruiken voor hun banktransacties. De banken doen met de trend mee en de meesten onder hen bieden voortaan een app voor mobiel bankieren aan waarmee de consument het saldo van zijn rekeningen kan raadplegen, zijn rekeningen kan beheren en bepaalde overschrijvingen kan doen. Ook Beobank doet nu aan deze trend mee.

De service die een dergelijke app biedt en de voorziene beveiligingen variëren lichtjes van bank tot bank. Bij Beobank moet u de eerste keer uw digipass gebruiken, daarna volstaat een code van 6 cijfers.

Beperkt gebruik

Zoals met de andere apps, geldt ook hier: wat u wint aan snelheid en gebruiksgemak, boet u in aan veiligheid. Daarom is het gebruik beperkter dan op uw computer (e-banking): bij Beobank kunt u alleen overschrijvingen doen naar derden als zij al als begunstigden geregistreerd zijn in het e-bankingsysteem. De bedragen die u kunt overschrijven zijn ook niet zo hoog als met de computer.

We vinden dan ook dat de bankapplicaties voor heel wat consumenten een praktische oplossing zijn. Maar ze vullen de elektronische bankdiensten enkel aan, ze vervangen ze niet.

Meer weten over wat u van deze apps kunt verwachten?