Nieuws

Intrest valt weg op zichtrekeningen van BNP Paribas Fortis

11 februari 2016
Intrest valt weg op zichtrekeningen van BNP Paribas Fortis

Heeft uw BNP zichtrekening altijd een positief saldo? Prima, u zult geen debetrente betalen, maar hoop evenwel niet op de minste renteopbrengsten .

Neen, de ene zichtrekening is de andere niet...

Sinds 3 februari brengen enkel de zichtrekeningen van BNP Paribas Fortis voor jongeren nog een kleinigheid op (0,10%/jaar voor het Welcome Pack). Voor alle anderen brengt een zichtrekening helemaal niets meer op.

Wij vestigen de aandacht op deze verandering die door de grootste bank van België toegepast wordt, want ze staat symbool voor een trend die algemeen is geworden op de markt van de zichtrekeningen.

Andere banken doen ook mee

Ook Keytrade signaleert dat ze niet langer rente zullen aanbieden op zichtrekeningen vanaf 1 maart (vandaag 0,25%). Het bonussysteem wordt wel behouden.

De banken die niet op 0 % zijn overgeschakeld, schenken slechts een aalmoes: de groene ING-rekening bijvoorbeeld, biedt 0,05% op een gemiddeld vermogen van hoger dan € 2500.

Enkel jongeren voelen zich momenteel soms nog aangetrokken door de intrestvoet op zichtrekeningen, die sowieso heel laag blijft.